Verçenik'ten 2 bin Rakımda Hamsi Keyfi

Verçenik'ten 2 bin Rakımda Hamsi Keyfi

Rize'de bir grup doğasever, Karadeniz yaylalarının doğal güzelliklerine dikkati çekmek için 2 bin rakımda hamsi ziyafeti düzenledi.

 Düzenlenen etkinlikle ilgili Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü  (VDDK) Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu, yaptığı açıklamada, "Yaylamıza ve toprağımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz. Rizemizin yaylalarını ve göllerini gezmeye ve tanıtmaya devam ediyoruz" derken, burada kar suyu ile çay demleyen çay demleme şampiyonu  Aytül Turan ise, "Kar suyu, çay demlemek için en uygun su. En lezzetli çay kar suyundan yapılır" diye konuştu.

Rize'de bir grup doğasever, Karadeniz yaylalarının doğal güzelliklerine dikkati çekmek için 2 bin rakımda hamsi ziyafeti düzenledi. 

Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen etkinlik için Rize'de toplanan dağcılar, araçla İkizdere ilçesinin Meles (Çifteköprü) köyüne hareket etti. Yolun buzlu olması nedeniyle güç şartlarda yol alan dağcılar, zorlu hava koşullarına rağmen Meles köyüne ulaştı. Burada bir süre dinlenen dağcılar, daha sonra beraberlerinde getirdikleri hamsiyi ızgarada pişirerek doğaseverlere ikram etti.

Kış koşulları nedeniyle su şebekesinin donduğu köyde tencereye koydukları karları eriten dağcılar elde ettikleri suyla da çay demledi.Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü (VDDK) Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaylalara turistlik amaçlı geldiklerini söyledi.

Kalcıoğlu, geleneksel olarak her hafta sonu etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Birtakım değerlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Yaylamıza ve toprağımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz. Rizemizin yaylalarını ve göllerini gezmeye ve tanıtmaya devam ediyoruz. Yıllardan beri bunu yapıyoruz. Ayağımızın basmadığı hiçbir toprak bizim toprağımız değildir." dedi.

Zorlu bir yolculuğun ardından alana ulaştıklarını kaydeden Kalcıoğlu, "Buradan da dağcı ekiplerimizle Meles köyümüze vardık. Burada hamsi pişirip yedik. Daha sonra yaylada ateşimizi yakıp ısındık, ardından da su olmadığı için karı eritip çay yapıp içtik. Bundan daha güzel ne olabilir?" diye konuştu. "Böyle bütünleşmeye ve kaynaşmaya ihtiyacımız var"

Kalcıoğlu, güzelliklerin ve huzurun dağlarda olduğunu dile getirerek, doğada kendilerini adeta yenilediklerini ifade etti.

Aynı zamanda yaylada kalan bazı yaşlı insanları da ziyaret ettiklerini kaydeden Kalcıoğlu, "Bize çay ikram ediyorlar. Böyle bütünleşmeye ve kaynaşmaya ihtiyacımız var. İnsanlar mutlaka doğada olmalı. Dolu dolu yaylalarımızı ve doğamızı tanıtmaya devam ediyoruz. Yeni yeni keşifler ve rotalar bulmaya çalışıyoruz. Rizemiz doğa ve dağlar yönünden Türkiye'nin cennetidir." ifadelerini kullandı. 

Yürüyüşe katılan  Aytül Turan, kar suyundan çay demledi. Rize'de geçen yıl yapılan çay demleme yarışmasında birinci olan Turan, her hafta dağcılık kulüplerinin faaliyetlerine katılmaya çalıştıklarını belirterek, "Dağda olmak insana farklı bir huzur veriyor. Bu hafta hamsi şöleni vardı ona geldik. Kar suyu, çay demlemek için en uygun su olduğundan eritip çay demledik ve içtik. Bu yorgunluğun üzerine çok iyi gitti." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.