Yan Yatan Binada 35 Yıldır Yaşıyorlar

Yan Yatan Binada 35 Yıldır Yaşıyorlar

Rizeli Ali Rıza ve Sündüz Zaman çifti, zeminin yumuşak olması nedeniyle hafif yatan 3 katlı binada 35 yıldır yaşıyor.

Rize'de iki kişilik Zaman ailesi 35 yıldır, zeminin yumuşak olması nedeniyle arkaya doğru yan yatan 3 katlı binada yaşıyor.

Ali Rıza ve Sündüz Zaman'ın yaşadığı Liman mevkisindeki 3 katlı bina, görenleri hayrete düşürüyor. Aile bu duruma alışmış olsa da misafirler merdivenleri çıkarken, evde gezerken zorluk yaşıyor.

Ali Rıza Zaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşa edildikten 5-10 sene sonra binanın yan yattığını fark ettiklerini söyledi.

Binanın zeminin yumuşak olması nedeniyle yan yattığını  Zaman, "Binanın altı sazlıktı. Temeli zayıf olduğundan biraz yan yattı. 35 yıldır bu binada yaşıyoruz. Biz bu duruma alıştık. Misafirlerimiz binanın yan yattığını söylüyor. Dışarıdan binanın yan yattığı da belli oluyor" dedi.



Sündüz Zaman ise misafirlerin merdivenleri çıkarken başlarının döndüğü söylediğini belirterek, "Ben de evimizin yan yattığını, bunun için olabileceğini söylüyorum. Merdivenleri çıkarken rampa çıkar gibi oluyorlar. Bize 'bu evde nasıl kalıyorsunuz, korkmuyor musunuz' diye soruyorlar. Korkuyoruz ama ne yapalım, elimizden bir şey gelmiyor" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Murat Altınkaya da binaya dışarıdan dikkatle bakıldığında yan yattığının farkedildiğini dile getirerek, "İlginç bir görüntü oluşturuyor. Bu durum vatandaşların da ilgisini çekiyor" ifadesini kullandı.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.