Yargıtay Ve Yerel Mahkeme Son Kararını Verdi‏

Yargıtay Ve Yerel Mahkeme Son Kararını Verdi‏

Rize Dernekleri Federasyonunda yargıtay ve yerel mahkeme son kararını verdi. Süleyman Basa ve yönetimi haklı bulundu,

MUSTAFA BABAL VE EKİBİ GÖREV BAŞINDA...

Rize Dernekleri Federasyonunda iki başlılığı bitirecek olan ve Yargıtay'dan gelen karar yerel Mahkeme tarafından görüldü ve iki başlılığı bitirecek karar verildi.

Hatırlanacağı gibi; Süleyman Basa yönetimi zamanında planlanan olağanüstü genel kurul iptal edilmiş ve akabinde muhalefet, Rize Dernekleri Federasyonunu 55 imza ile genel kurula davet etmiş ve Osman Cem Kazmaz müracaatı ile Süleyman Basa ve arkadaşlarının yönetiminde oldukları Federasyon aleyhinde 7. Sulh Hukuk’ta dava açmışlardı.

7.Sulh Hukukta 2013/75 Esas 2013/167 karar no ile görülen dava ilk duruşma olan 22.1.2013 tarihinde görüldü ve 10 dakika içerisinde karara bağlanmıştı. Bu karar ile Federasyonun en muhalefeti oluşturan 3 kişi olan Fatih İslam Karaoğlu, Musa Abay ve Hulusi Nurhan Bulak’a, Federasyonu olağanüstü genel kurula götürme yetkisi verilmekteydi.

Federasyon olarak bu kararı doğru bulmadığımız için davayı Yargıtay’a götürmüştük.

YARGITAY SÜRESİNİN DEVAM ETTİĞİNİ VE KARARIN BEKLENMESİ GEREKTİĞİNİ KENDİLERİNE İLETMEMİZE RAĞMEN, BU 3 ARKADAŞ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU YAPTILAR VE ŞAİBELERLE, MAHKEMELERLE DOLU BİR SÜRECİ VE FEDERASYONDA İKİ BAŞLILIĞI BAŞLATIP, KENDİLERİNİ YÖNETİME SEÇTİRMİŞ OLDULAR.

YARGITAY İŞTE BU MAHKEME KARARINI İPTAL ETTİ...

Yargıtay 18.Hukuk Dairesi tarafından incelenen dava 22/10-2013 Tarih ve 2013/9125-13761 sayılı kararı ile davanın reddedilmesi gerektiğine karar vermiştir. Davacı Osman Cem Kazmaz karar düzeltilmesi talebi ile Yargıtay'a tekrar müracaat etmiştir. Yargıtay bu düzeltme talebini tekrar reddederek davayı yerel mahkemeye göndermiş ve yerel mahkeme 10/06/2014 tarihinde Yargıtay'ın bu kararına uyarak davayı reddetmiştir.

KAYYUM TARAFINDAN YAPILAN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU VE UZANTISINDA YAPILAN FAALİYETLER YOK SAYILMAKTADIR

SONUÇ: Daha evvel aldıkları yetki ile Olağanüstü Genel kurul yapıp kendilerini yönetime seçtirten Fatih İslam Karaoğlu, Musa Abay ve Hulusi Nurhan Bulak'ın bu yetkileri mahkeme kararı ile kaldırılmıştır. Bu karar ile, bu kişilerin Federasyon adına yaptıkları tüm faaliyetleri, Olağanüstü, Olağan genel kurullar ve ikinci defter oluşturarak aldıkları kararlar yok sayılmaktadır.

Süleyman Basa ve ekibi tarafından alınan tüm kararlar ve yaptıkları Genel kurul sonucu Mustafa Babal ve arkadaşlarının yönetimi de doğru bulunarak meşrulaşmıştır. Meşru olan bu yönetimin ilk hedefi, bağlı olduğu Dernek yönetimleri ile görüşülerek tekrar eski birlik beraberliği ve dostluğu inşa etmek olacaktır.

Rize’li Hemşehrilerimize ve Kamuoyuna duyurulur

Rize Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Adına

RİDEF Genel Başkanı Mustafa BABAL




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.