Yeniden Refah Partisi' kuruldu: İşte Fatih Erbakan'ın ilk açıklaması

Yeniden Refah Partisi' kuruldu: İşte Fatih Erbakan'ın ilk açıklaması

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, "Yeniden Refah Partisi" adıyla parti kurduklarını açıkladı. Ankara Hacı Bayram Camisi'nde kılnan cuma namazından sonra Yeniden Refah Partisi'ni kurduklarını açıklayan Erbakan, "Artık vakit tamam, vakti geldi" demek için toplandıklarını söyledi. 28 Şubat sürecinde kapatılan Refah Partisi'nin amblemine sahip olan Yeniden Refah Partisi'nin kurucuları arasında Sultan Abdülhamit Han'ın torunlarından Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu da yer alıyor.

 Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi'nin kuruluşu ilan etmeden önce Hacı Bayram Camisi'nde cuma namazı kıldı, Hacı Bayram-ı Veli Türbesi'ni ziyaret etti. Namazın ardından cami çıkışında toplanan kalabalığa konuşan Erbakan, "Artık vakit tamam, vakti geldi. Yıllardır özlemle, heyecanla beklenen Yeniden Refah Partimizi bugün resmen kurduğumuzun müjdesini veriyorum" ifadesini kullandı.

 
"Bugün milletimize Yeniden Refah Partimizin müjdesini verirken ehvenişerler yerine artık hayrın kendisinin meydana çıktığının müjdesini veriyoruz. Bugün milletimize çaresizlik, umutsuzluk, alternatifsizlik döneminin sona erdiğinin müjdesini veriyoruz."
 
 
Yeniden Refah Partisi'nin kuruluşu için Hacı Bayram-ı Veli Türbesi'nde edilen duayı Abdullah Süratli Hocaefendi yaptırdı.
"Yeniden Refah Partisi"nin hayırlı olması temennisinde bulunan Erbakan, milletin büyük ilgisine, teveccühüne layık olacaklarını belirtti.
 
Partinin kuruluş dilekçesinin İçişleri Bakanlığına teslim edileceğini ifade eden Erbakan, yılların özleminin dindirileceğini söyledi.
 
Hayırlı hizmetleri tebrik etmek için geliyoruz
"Yeniden Refah Partisi olarak bizler, kavga etmek, çatışmak, cezalandırmak, yıkmak için gelmiyoruz." diyen Erbakan, şöyle devam etti:
 
"Bizler, bugüne kadar yapılan bütün hayırlı hizmetlere teşekkür etmek, bu hayırlı hizmetleri yapanları tebrik etmek, yapılan hizmetleri görmek ve takdir etmek için geliyoruz. Bununla birlikte eksikleri tamamlamak, eksik yapılanları nihayete erdirmek için geliyoruz. Yine bununla birlikte yanlışları da doğrusunu ortaya koyarak düzeltmek için geliyoruz. Yapılan hizmetlere teşekkür edeceğiz, takdir ve tebrik edeceğiz, eksikleri tamamlayacağız, yanlışları da davamıza, istikametimize uygun doğrularla düzelteceğiz."
Bugün İslam alemi, Türk milleti için tarihi bir adım attıklarını dile getiren Erbakan, bu adımın bir dönüm noktası olarak tarihte yer alacağını söyledi.
 
Erbakan, Sultan Abdülhamit Han'ın torunu Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu'nun da kendileriyle beraber olduğunu aktardı.
 
 
Fatih Erbakan, Hacı Bayram Camii bahçesine toplanan kalabalığa yaklaşık 15 dakika süren bir konuşma yaptı.
Alternatifsizlik döneminin sona erdiğinin müjdesini veriyoruz
Partinin Kurucular Kurulu üyelerine teşekkür eden Erbakan, şunları kaydetti:
 
"Bugün milletimize Yeniden Refah Partimizin müjdesini verirken ehvenişerler yerine artık hayrın kendisinin meydana çıktığının müjdesini veriyoruz.
 
Bugün milletimize çaresizlik, umutsuzluk, alternatifsizlik döneminin sona erdiğinin müjdesini veriyoruz. Bugün milletimize asli yuvamıza dönüşün başlangıcının müjdesini veriyoruz ve 'Artık umut, çare, alternatif var, artık Yeniden Refah var' diyoruz.
Erbakan, geleceklerinin de geçmişleri gibi tertemiz olacağını sözlerine ekledi.
 
Zaman zaman izdiham yaşanan basın açıklaması sırasında "Mücahit Erbakan" sloganları atıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.