YGS’ye Rize'de Tatil Keyfinde Hazırlık

YGS’ye Rize'de Tatil Keyfinde Hazırlık

İstanbul’da bulunan özel bir dershane öğrencilerini YGS sınavına Doğu Karadeniz Bölgesi’nin essiz doğal güzellikleri arasında dinlendirerek hazırladı.

Türkiye’de bir çok öğrenci hayatlarında bir dönem noktası olduğuna inandıkları Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) sınavı için beklide yıllarca süren hazırlıkları tamamlama aşamasına gelerek 15 Mart tarihinde gerçekleşecek olan sınavı beklemeye başladı. Öğrenciler ve veliler 1 milyondan fazla öğrencinin en iyi üniversitelere girebilmek için yarışacağı bu sınav a hazırlanmak özel eğitim kurumlarının da desteğine ihtiyaç duydu. Eğitim kurumları ise öğrencilerini sınava en iyi şekilde hazırlayabilmek için farklılıklar ortaya koymaya çalıştı.
İstanbul’da bulunan butik dershanesine kendi adını veren Havva Ekşi Buken, son birkaç yıldır öğrencilerini farklı bir sistem ile sınava hazırlıyor. Özel seçilmiş az sayıdaki öğrenciye bire bir eğitim verilen butik dershanesi, her yıl sınava 2 veya 3 hafta kala Rize’nin İkizdere İlçesi’ne gelerek öğrencilerini Doğu Karadeniz Bölgesi’nin essiz doğal güzellikleri içerisinde dinlendirerek sınava hazırlanıyor.

Öğrenciler Ridos Termal Otel’de eğitim için hazırlanmış özel sınıflarda öğretmenlerinden bire bir eğitim alırken aynı zamanda, doğa yürüyüşü yapıyor, açık ve kapalı termal havuzlara girip dinlenme imkanı buluyor. Öğretmenler sınava 2 veya 3 hafta kala öğrencilerini İstanbul’un yoğunluğundan uzaklaştırıp zihinsel ve bedensel olarak dinlendirerek sınavlarda daha yüksek performans elde edeceklerini düşünüyorlar.
Butik dershanesine kendi adını veren Havva Ekşi Buken yaptığı açıklamada, “Burası öğrencilerimizi inanılmaz derecede büyüledi. Çünkü ortam çok güzel. İstanbul’da hiç de alışık olmadıkları bir doğa ve dere ile karşılaştılar. Onların sınav streslerini ortadan kaldırmak, onları dikkatlerini dağıtacak olgulardan uzak tutmak için her yıl sınava birkaç hafta kala buraya geliyoruz. Buradaki her bir öğrenci Türkiye’nin en iyi üniversitelerinde ki en gözde bölümlerine hazırlanan öğrencilerdir. Bu nedenle her ayrıntıya dikkat etmeye çalışıyoruz” dedi.

Öğrenciler ise yaptıkları açıklamalarda, sınava kısa süre kala eğitim aldıkları öğretmenleri ile birlikte hem ders çalışıp nemde ruhen ve bedenen dinlenmenin rahatlığını yaşadıklarını belirterek, hem eğlenip hem de ders çalıştıklarını söylediler. Öğrenciler özellikle termal havuzlardan büyük keyif aldıklarını belirttiler. Öğrenciler İstanbul’un karmaşasından uzak kalmanın kendilerine iyi geldiğini de sözlerine ekledi.

Öğretmenler ise doğanın içerisinde yer alan termal otelde öğrencilerin dikkatlerini dağıtacak etkenlerden uzak kaldıklarını, günde 500 soruyu geçen öğrencilerin olduğunu, dinlenerek verilen eğitimin öğrencilerin stresini ortadan kaldırdığı gibi performanslarını da arttırdığını dile getirdiler.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.