Yiğit Bulut'tan ÇAYKUR Katarlılara Satıldı İddiasına Tepki

Yiğit Bulut'tan ÇAYKUR Katarlılara Satıldı İddiasına Tepki

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Türkiye Varlık Fonu A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Yiğit Bulut, ÇAYKUR iddialarıyla ilgili Twitter hesabından çok sert açıklamalarda bulundu.

 ÇAYKUR'un Katarlılara satıldığı ve teminat gösterildiği yönündeki iddiaların ardından, ÇAYKUR'dan ve Varlık Fonu'ndan haberleri yalanlayan açıklamalar yapılmıştı.

 
Yaşanan gelişmelerin ardından bir yalanlama da aynı zamanda Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyesi olan Yiğit Bulut'tan geldi. Bulut, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda söz konusu haberleri yalanlayarak o haberleri gündeme getirenleri "Devlet-millet düşmanı" olarak nitelendirdi.
 
Yiğit Bulut, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Kamuoyu ile çok önemli bir bilgiyi paylaşmak istiyorum; bazı basın yayın organlarında ve bazı siyasetçiler tarafından gündeme getirilmeye çalışılan ÇAYKURile ilgili iddialar tamamen gerçek dışı olup, deli saçması niteliğindedir. ne bir satış, ne bir teminat olma durumu söz konusu dahi değildir ve asla gündeme gelmemiştir!" dedi.
 
"ÇAYKUR bir genel müdürlük olup başta Deniz Baykal olmak üzere bir şirket ile genel müdürlük arasındaki farkı bile bilmeyen kişilerin "en cahil" şekilde konuyu speküle etmeleri çok üzücüdür!" diyen Yiğit Bulut, şöyle devam etti: "Yalanlarla spekülasyon yapmak siyaset değildir olamaz! Varlık Fonu'nu ve şirketlerimizi yıpratma çabalarının toptan bir Türkiye düşmanlığı ile birleşerek CHP'nin politikası haline gelmesi Türkiye adına çok üzücü ve acıdır. bu göreve başladığım ilk gün tv'de söylediklerimi birkez daha tekrar etmek istiyorum; varlık fonu şirketlerinin hiçbiri rehin edilmeyecek ve kontrolü ele geçecek şekilde satılmayacak. Amaç satış değil devletin varlıklarını millet ile paylaşmak ve varlıkları arttırmak! bu amaca aykırı bütün iddialar gerçek dışı ve yalandır! Sayın cumhurbaşkanımız, blok satışları iptal edip devletin varlıklarını millet ile paylaşmanın imkanlarını araştırma yolunu açan liderdir. Bu görüş başta varlık fonu için bağlayıcı olup asıl amacımız; devletin varlıklarını millet ile paylaşmak ve varlık havuzumuzu büyütmektir. Bu ilkeler dışında bütün iddialar yalan olup, cahilce gündeme getirilen iddialarını ispatlayamayanlar şeref yoksunu, devlet-millet düşmanlarıdır."
 
İşte Yiğit Bulut'un ÇAYKUR Tweet'leri:



 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.