Yola rastlayan ahırları yıkılınca evi hayvanlara tahsis etti

Yola rastlayan ahırları yıkılınca evi hayvanlara tahsis etti

Yola rastlayan ahırları yıkılınca evi hayvanlara tahsis etti

 Rize'de "Yeşil Yol" projesi güzergahında olan ahırları aylar önce yıkılınca hayvanları dışarıda kalan Turgut Turpçi, kendileri için yaptıkları evi hayvanlara tahsis etti.


  Rize merkeze bağlı Küçükçayır köyünde hayvancılık ile uğraşan Turgut Turpçi’nin ahırları, Yeşil Yol’un geçeceği güzergaha rastladığı için yıkıldı. Yerine yenileri yapılacak olan ahırlar söz verildiği gibi yapılmayınca hayvanlar dışarıda kaldı. Aylardır yol ile derenin arasında açık alanda kalan hayvanlar, kışın dışarıda kaldı. Yeni doğan kuzular ise üşümesin diye Turpçi ailesi tarafından eve götürülüyor.



  Koyunlarının doğum yapma zamanı olduğu için kuzuların dışarıda doğduğunu ve gece doğan kuzuların soğuktan telef olduğunu dile getiren Turgut Turpçi, “Bizi devletimiz mağdur etti. Bizim burada ahırlarımız vardı, Yeşil Yol projesine karşı gelmedik ahırlarımızı kaldırdık. Bize ahırları yeniden yapacağız dediler, bizim yapma gücümüz yok. Hayvanlar şuanda dışarıda, her gece doğuran hayvan oluyor, kuzular doğuyor. Her gece 1-2 kuzu burada telef oluyor” dedi.



 

  "Devlet hayvancılığa destek veriyor, biz mağdur oluyoruz"

  Hayvancılıktan başka meslekleri olmadığını dile getiren Turpçi, “Bir taraftan devletimiz çiftçiye destek veriyor, hibe veriyor ama bir taraftan da bizi mağdur ediyor. Asıl işimiz bu, bizim bundan başka bir gelir kaynağımız yok. Koyun bakıyoruz, keçi bakıyoruz. Zaten burada başka bir iş de yapılmaz” ifadelerini kullandı.


  Ahırları yıkıldığı için kendilerine yapmayı düşündükleri evi hayvanlara tahsis ettiklerini dile getiren Turpçi, “Ahır olmadığı için kendimizin durması gereken eve hayvan koyduk. 10 kişilik bir aileyiz, hayvanlar soğuktan etkilenmesin diye mecburen hayvanları eve koymak zorunda kaldık. Akşamları hasta babam köpeklerle beraber sabaha kadar bekliyor. Gece kurt iniyor, burası dağın başı. İflastayız bu yıl. Bu gidişle sadece kuzuları değil, bütün hayvanları kaybedeceğiz elimizden” diye konuştu.


  En kısa zamanda verilen sözün yerine getirilerek ahır yapılmasını istediğini söyleyen Turpçi, “Devletimize güveniyoruz, inşallah gereken yapılacak diye tahmin ediyorum. Yeşil Yol’a biz karşı çıkmadık, ahırları kaldırdık. Şimdi verilen sözler tutulmadı diye biz mağduruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.