Zavendikli Mustafa Hoca İçin Anma Töreni Düzenlenecek

Zavendikli Mustafa Hoca İçin Anma Töreni Düzenlenecek

Rize’nin kanaat önderlerinden Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi’nin vefatının 7. yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlenecek.

 Rize’nin kanaat önderlerinden ve büyük hocalarından, Rize Merkez Vaizi olan gönül insanı Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi’nin vefatının 7. Yıldönümü dolayısıyla 15 Ekim Cumartesi günü Saat: 18.00’da İsmail Kahraman Kültür Merkezinde “Anma, Anlama ve Hafızlık İcazet” töreni düzenlenecek.  Anma merasimi ile ilgili Merhum Hoca Efendinin kurucusu olduğu Rize İrşad Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve İrşad Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Ali Saruhan, Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi’yi anma töreninin 15 Ekim Cumartesi günü Güneysu Zavendik köyünde Hoca Efendi’nin kabri başında başlayacağını kaydederek, aynı günün akşamı ise İsmail Kahraman Kültür Merkezinde Zavendikli Mustafa Hoca Kur’an Kursları’ndan mezun olan talebelerin icazet merasimi ve Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi’yi anma ve anlama programını düzenleyeceklerini belirtti. 15 Ekim Cumartesi günü saat: 10.00’da Güneysu ilçesi Zavendik köyünde Hoca Efendi’nin kabri başında Kuran-ı Kerim ve Kasideler içeren anma merasimi düzenleneceğini, anma töreninin ikinci kısmının yapılacağı İsmail Kahraman Kültür Merkezindeki programda ise Mustafa hocanın hayatını anlatan sinevizyon gösterisi, hatim duası ve konuşmaların yapılacağını ifade eden Ahmet Ali Saruhan, Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi’yi vefatının 7. yılında sevenleri ve talebeleri tarafından dualarla yad edecekleri programda ayrıca, Zavendikli Mustafa Hoca Kur’an Kursları’ndan mezun olan 47 talebenin icazet merasiminin de yer alacağını ifade etti.


Saruhan, tüm gönül dostlarıyla Rizeli hemşehrilerine davette bulunduğu anma töreniyle ilgili yaptığı açıklamada Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın ve Abdulmetin Balkanlıoğlu Hoca ile Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi’nin ilk talebelerinden İsmailağa’nın Meşhur Hocalarından Veli Efendi Hocanın da katılacağı 15 Ekim Cumartesi akşamındaki programda İstanbul Yıldırım Beyazıt Camii İmam Hatibi - Kıraat Hocası Kurra Hafız Mustafa Demirkan, Rize Hidayet Vakfı Başkanı Resul Bölükbaşı, Trabzon Medine Vakfı İmam Hatibi Hafız İrfan Keleş, Beyoğlu Kasımpaşa Piyale Paşa Camii İmam Hatbi Kurra Hafız İshak Danış, Zavendikli Mustafa Hoca Kopuzlar Kur’an Kursu Hocası Kurra Hafız Mustafa Türüt’ün Kuran-ı Kerim ve Kasideler okuyacağını kaydetti. 

Öte yandan önceki yıllarda düzenlenen anma programları gibi bu programa da yoğun katılım beklenirke, programa ayrıca yurt içi ve yurt dışından çok sayıda gönül dostu katılımcının yer alması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.