Zeybekci: Çaykur'un satış planı yok

Zeybekci: Çaykur'un satış planı yok

Çaykur'un Katarlılara satıldığına yönelik iddilarla ilgili konuşan Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Çaykur'un söylendiği gibi bir ortaklık veya satış planı yok" dedi.

 Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Çaykur'un Katarlılara satıldığına yönelik iddialara yanıt verdi.

 
Bloomberg HT'ye konuşan Bakan "Çaykur'un söylendiği gibi bir ortaklık veya satış planı yok. Zaten resmi açıklamayı Çaykur Genel Müdürlüğü yaptı. Şöyle bir şey de var; Türkiye'deki bir şirketin yabancı yatırımcı tarafından alınmış olmasını ben yadırgamıyorum ama böyle bir şey şu anda yok" dedi. 
 
"ÜRETİMLE İLGİLİ REFORM PAKETİ" 
 
Reformlarla ilgili olarak Zeybekci "Serbest bölgeler, üretim üzerindeki yükler gibi birçok alanda çalışmalarımız bir noktaya geldi, üretimle ilgili önemli reform paketi gelecek. Kamunun yükleri konusunda da ciddi reformlar yapmamız gerekiyor ve yapılacak" diye konuştu. 
 
Ekonomideki bazı sorunların referanduma etkisinin olduğunu belirten Zeybekci "İşsizlikle ilgili gelinen nokta seçimdeki en zayıf karnımızdır. İşsizlik rakamının yukarıda olmasının referanduma etkisi olur. Eğer işsizlikle ilgili olumlu rakam elde edeceksek %5.5'in altında büyümemeliyiz" dedi.
 
"UZAKTAN BAKINCA ALGI KÖTÜ" 
 
Zeybekci doğrudan yabancı sermaye girişlerinin yıllık 30-35 milyar dolar seviyelerine gitmesi gerektiğini söyledi. Bakan, darbe girişimi sonrası dünyaya Türkiye ile ilgili istedikleri mesajı veremediklerini ifade ederek "15 Temmuz'dan sonra AB'de birçok ülkeye gittim. Gidip anlatmak lazımdı. Ama Avrupa'da hiçbir ülkenin sözlüğünde darbe diye bir söz yok. Anlaması da son derece zor. Uzaktan baktığınızda algı kötü. Bu durumda doğrudan yabancı sermaye girişinin pozitif olmasını gerektiren hiçbir şey yok. 2017'de ihracat, büyüme, Gümrük Birliği'nin güncellenmesiyle ilgili fırsatlar olacağını düşünüyorum" dedi. 
 
"AB TÜRKİYE'NİN BİRİNCİ TİCARET ORTAĞI"
 
AB ile şu anki ortamın pozitif olmadığını belirten Bakan "AB'ye söylenecek çok şey var. Irkçılık, içine kapanma, İslamofobi rağbet görmeye başladı.Seçimlerden sonra normalleşmesini bekliyorum. Biz AB ile önemli gündem yakaladık; Gümrük Birliği'nin güncellenmesi. Bu vize muafiyetinden de önemli. AB Türkiye için birinci ticaret ortağı" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.