Bol bol enginar yiyin

Bol bol enginar yiyin

Tüketebildiğiniz kadar tüketin enginarı. Neden mi?

Şu an içinde bulunduğumuz mevsimin en güzel sebzesi; enginar. Bu kadar faydalı olmasına rağmen, maalesef onu sofralarımızda çok sık göremiyoruz.

İşte zeytinyağlısının yanı sıra, etle de pişirilebilen ve bunun yanında salata olarak da tüketilebilen enginarı tüketmeniz için sebepler...
Karaciğer dostu

Enginar, karaciğer dostu olmasıyla dikkat çeken bir sebze. Karaciğer tahribatında tedavi desteği olarak bol bol enginar yemek gerekiyor. Özellikle fazla alkol alımından kaynaklanan karaciğer sorunlarının tedavisi için enginarın ayrı bir yeri var. Alkol alan kişiler karaciğer rahatsızlıklarından korunmak için enginar yiyebilirler.
Zengin bir antioksidan kaynağı

Enginarı bu kadar özel kılan şey, onun zengin bir antioksidan kaynağı olması. Bu da enginarı kanserden korunmak için yenmesi gereken besinlerin arasına sokuyor.  Vücuttaki toksik maddelerin atılmasını sağlaması enginarın en önemli özelliğinden biri. Hatta, eskiden beri bilinen enginar kürü günümüzde de sık sık uygulanıyor. Yılda bir kere, 40 gün boyunca günde bir tane enginar yenilen “Enginar Kürü”nün karaciğeri onardığı ve vücudu bütün toksik maddelerden arındırdığı düşünülüyor.
Tansiyonu düzenler

Yüksek tansiyon hastalarının da bol bol enginar yemesinde fayda var. Çünkü enginarda yüksek oranda bulunan potasyum minerali, vücuttaki tansiyonu düzenleyerek, tansiyonun normal seviyelere gelmesini sağlıyor.
Şeker kontrolü sağlar

Enginarın yüksek lifli yapısı kan şekerinin dengelenmesini sağlıyor. Bu açıdan şeker hastaları enginarı rahatlıkla tüketebilir. Enginar vücuttaki şeker kontrolünü sağlar.
Kötü kolesterolü yok eder

Enginarda bulunan cyanic asit maddesi kötü kolesterolü yok ederek iyi kolesterolün salgılanması artırıyor. Bu açıdan bakıldığında enginarın kalp ve damar sağlığı için harika bir ilaç olduğunu söyleyebiliriz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.