Çayın Bilinmeyen Faydası Ortaya Çıktı

Çayın Bilinmeyen Faydası Ortaya Çıktı

Çay ilgili bilmediğimiz gercekler ortaya çıktı. Japon bilim insanları çayın kemik zayıflamasına iyi geldiğini açıkladı

  Çayla ilgili bilmediğiniz çarpıcı gerçekler ortaya çıktı. Japon bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre Çay'ın kemikleri güçlendirdiği ortaya çıktı. Osteoporoz adı verilen ve yaşı ilerlemiş insanlarda görülen  kemik kaybı ve zayıflamasına karşı siyah çay içmenin faydalı olduğu belirlendi.

Ayrıca çayın her türlü hazımsızlık, mide ağrısı, cilt kuruluğu ve öksürüğe iyi geldiği biliniyor.

Çay, diş macunu gibi çok sayıda floroit içerir. Çaydaki tanik asitler dişdeki koruyucu etkiyi destekler, dişlerin üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturarak diş taşı oluşumun engeller.

Japon bilim adamlarının yaptığı açıklamaya göre siyah çay içerisindeki antioksidantlar  ileri yaşlarda oluşan kemik zayıflamasının önüne geçiyor.

Osteoporoz  adı verilen ve yaşı ilerlemiş insanlarda görülen kemik kaybı ve zayıflaması olarak tanımlanan hastalığa karşı siyah çay içmenin faydalı olduğu söylendi.

Osaka  Üniversitesi'nde yapılan ve Keizo Nishikawa tarafından yönetilen araştırmada siyah çayda theaflavin-3 denilen bir antioksidant maddenin kemik dokusuna zarar  veren metiltransferas adlı enzimi yok ettiği ve bu şekilde kemiklerin dokusunun güçlü kaldığı tespit edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.