Hunza Türkleri ortlama 120 yıl yaşıyor

Hunza Türkleri ortlama 120 yıl yaşıyor

Bilimadamları onları inceliyor Tamamen Müslüman olan Hunza Türkleri ortalama 110 ile 120 yıl yaşıyor. Burada 65 yaş yolun yarısı sayılıyor...

Hunza Türkleri Hun Türklerinden geliyor. Yüzyıllar öncesi buraya gelen bu halk, dağlık alana yerleşmiş. Tamamen müslüman olan Hunza Türkleri ortalama 110 ile 120 yıl yaşıyor.
Burada 65 yaş yolun yarısı sayılıyor. Kadınlar 65-70 yaş arasında anne oluyor...100 yaşında ölenlere genç öldü deniliyor…
Hunza Türklerinin çok ilginç bir yanı da burada hiç kanser vakasanının yaşanmaması...
Bu Türkler kansere yakalanmadıkları gibi sık rastlanan diğer rahatsızlıklara da uğramıyorlar. Bunun nedeni denizden 6 bin metre yükseklikte çok yüksek oksijeni olan bir bölgede bulunmaları. Buz gibi temiz su için kendi ekip biçtiklerini yemeleri…
Hunza'da yetişen kayısının dünyada bir eşi benzeri daha yok. Çok lezzetli olan bu kayısı yazın kurutuluyor ve kışın yeniliyor.
Hunza Türkleri Hun Türklerinden geliyor. Pakistan ve Hindistan sınırında yaşayan bu insanların çok ilginç bir özelliği var.
 
1- Tamamen Müslüman olan Hunza Türkleri ortalama 110 ile 120 yıl yaşıyor. Burada 65 yaş yolun yarısı sayılıyor.
 
 
2- Kadınlar 65-70 yaş arasında anne oluyor. 100 yaşında ölenlere genç öldü deniliyor. Hunza Türklerinin çok ilginç bir yanı da burada hiç kanser vakasının yaşanmaması.
 
 
3- Bu Türkler kansere yakalanmadıkları gibi sık rastlanan diğer rahatsızlıklara da uğramıyorlar.
 
 
4- Bunun nedeni denizden 6 bin metre yükseklikte çok yüksek oksijeni olan bir bölgede bulunmaları. Buz gibi temiz su içip kendi ekip biçtiklerini yemeleri.
 
 
5- Hunza Türkleri'nin et ve baharatlı yemekleri çok ünlü ve Sadece kendi ürettikleri sebze ve meyveleri tüketiyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.