Buruk;” Zor Bir Maç Bizi Bekliyor”

Buruk;” Zor Bir Maç Bizi Bekliyor”

Buruk;” Zor Bir Maç Bizi Bekliyor”

 Spor Toto Süper Lig'de 22 Şubat Cuma günü  Yeni Malatyaspor'u ağırlayacak olan Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Okan Buruk,  "Hedeflerimizi daha yukarı tırmanmak olarak seçtik. Buna ulaşmak için Yeni Malatyaspor maçı çok önemli." dedi.

Okan Buruk, Mehmet Cengiz Tesislerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, zor bir maça çıkacaklarını ancak moralli olduklarını belirtti.

 

Malatyaspor Maçı Çok Önemli

İkinci yarıda ilk beş haftanın düşündüklerinin üstünde geçen bir durum olduğunu ifade eden Buruk, "Her maçı kazanmayı hayal ediyoruz. İkinci yarıdaki galibiyetler ligin sıralamasındaki yerimizi yukarı taşıdı ama halen küme düşme hattının bir puan üstündeyiz Hedeflerimizi daha yukarı tırmanmak olarak seçtik. Buna ulaşmak için Yeni Malatyaspor maçı çok önemli. Moralliyiz ve istiyoruz." diye konuştu.

 

İçerde Daha Agresif Olmalıyız

 

Kendi saha ve seyircileri önünde performanslarını daha yukarı çekmelerine değinen Buruk, " İç sahada belli bölümleri iyi oynayamıyoruz. Bunu değiştirmeliyiz. Seyircimiz ile birlikte daha agresif, istekli olmalıyız. Henüz hiçbir şey kazanmadık. Önümüze uzun lig var. Aynı istek ve tutku ile devam etmeliyiz. Antrenman kalitesi çok iyi. Bunu maça taşımak istiyoruz. İnşallah kaliteyi Yeni Malatyaspor maçına taşırız. Sakat ve cezalıları var ama kadro kalitesi geniş. İyi bir onbir çıkaracaklardır. Kendi sahamızda isteklerimizi sahaya yansıtabilirsek iyi şeyler yapabiliriz. 

İyi Savunma Size Maç Kazandırır

Deplasmanda gol yemedik. Özellikle son oynadığımız maçlarda da gol atabiliyoruz. Bunu deplasmanlarda daha iyi yapmaya başladık. Deplasmanda erken goller bulduk. İyi savunma yapmak bize maç kazandırıyor. Hem iyi savunma yapıp hemde net pozisyonlara giriyoruz. Rakibe de net pozisyonlar vermiyoruz. İyi savunma yapmaya başladık. bu da bize maç kazandırıyor. Kendi sahamızda performansımızı artırabilirsek daha çok galibiyetlere ulaşabiliriz.

Giren oyuncular takıma katkı salamaya başladı. Petrucci ve Saadane'nin eksikliğine rağmen bu hafta iyi işler yaptık. Herkes maça hazır. Birlik olması beraber sevinmesi gol sevinci maç sonu, pozitif ortam bizim için çok sevindirici. Türk oyuncuların takıma sahip çıkmaları, yeni gelen oyuncuların alışma sürecini kısalttılar. 

 

Küme Düşme Barajı Yüksek Çıkabilir!

 

Puan barajı yüksek çıkabilir. Toplanacak puanlar belirsiz. ligi nasıl bitireceğimiz çok önemli. Ligin ilk yarısına iyi başlamış yüksek puan toplamış takımlardan çok, yükselişe geçen takımlar var. Bu tabloda ilk 7 takımın dışındaki takımların küme düşme hattının içinde olduğunu düşünüyorum. Ligde 18. sıradan 7. sıraya kadar herkesin ligde kalma küme düşme şansı eşit. Kalan periyotta en iyisini yapanlar ligde kalacak. Puanlar yakın olduğu için yukarıda aşağıda çok hareketli olabilir. ciddiyeti elden bırakmayız. Hiçbir şey kazanamadık. Ayaklarımızın çok sağlam bir şekilde yere basmalıyız. 

Fenerbahçe Kolay Maç Kazanamıyor!

Gözüken tablo içerisinde Fenerbahçe 24. puanda. Kolay maça kazanamıyor. zorlu bir periyoda giriyor. Yukarı çıkacağını söylüyorduk ama tabloya bakınca dışına atamadı. Belki 3-4 maç seri yakalayabilir. Gerçekler herkes birbirine çok yakın.  aşağıdaki takımlar seri yakalayan her takım yukarı tırmanabilir. 

İkinci yarıda dört takım öne çıkıyor. bunlardan biri olmamız bizi sevindiriyor. Yenilenen bir takımız. Üzerine koyarak ilerleyeceğimize inanıyorum. Daha iyi şeyler yapma gücümüz var. Her maçı kazanmak için çıkıyoruz. Oyun olarak daha iyi işler yapabiliriz. bunun için kendimizi geliştirmeye çalışacağız. Öncelikle önemli olan maç kazanmak. 

 

Milli Takımda Görev Yapmak İsterim

Türk Milli takımının teknik direktörlüğünü yapmak her Türk teknik adamın hayalıdır. Tüm teknik adamların gelişime baktığımızda ligde çalışan teknik adamlar üzerine koyarak gidiyor. Kaliteye ulaşmaya çalışıyor. Bizlerin adının geçmesi, Türk Milli  takımının şerefli görevine layık olmak, isiminiz geçmesi değerli. Bizim için genç teknik adamların, hedefleri hayallerinden bir Milli takımda teknik adamlık yapabilmek. Türk futbolunun gelişime ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Hedefleri olan Türk teknik adamlarında gelişimde yer alması gerektiğini, kendi hedef ve misyonları ile Türk halkına hizmet etmesi gerekiyor. Bizlerde Türk futbolu için hangi görev verilirse yapmaya hazırız. İnşallah bir gün bu şans verildiğinde milli takımımızın için elimizden geleni yaparız. Maddi anlamda kimsenin beklentisi olmaz. Manevi anlamda çok beklenti var. Bunun için elimizden geleni yaparız. 

 

 

-Brabec ile yollar ayrıldı

Buruk, Jakob Brabec'in Polonya temsilcisi Viktoria Plzen ile anlaştığını kaydetti.

Buruk, ikinci yarıda iki stoper aldıklarını hatırlatarak, "Saadane, Talbi ve Koray Altınay iyi görüntü çizdi. Talbi, her an forma alabilecek. Böyle olunca grubun dışında kaldı ama çok karakterli bir oyuncu. Biz kadroda düşünemeyeceğimizi anlattık ve kabullendi. Antrenmanlarda takımda tuttuk. Diğer oyuncularla aynı değeri verdik. Viktoria Plzen ile anlaşma sağladı. Giden oyunculardan kulübümüze büyük bir kar sağladık. Bu bizi memnun etti. Transfer ettik ama gidenlere bakınca kulübümüzde daha fazla para kaldı. Bu yönetimsel ve Yılmaz Bal'ın başarısı. Rizespor'u mali yükten kurtarmış olduk."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.