12 Dev Adam ezip geçiyor: 90-61

12 Dev Adam ezip geçiyor: 90-61

A Milli Basketbol Takımı, dün Portekiz maçında olduğu gibi bir ara 31 sayı öne geçtiği maçı farklı kazandı. Forma giyen 12 oyuncu da skor bulurken, Devler yoluna kayıpsız devam etti.

A Milli Basketbol Takımımız, Avrupa Şampiyonası’nın ikinci gününde de çok farklı bir galibiyete imza attı. Büyük Britanya karşısına çıkan Milliler, daha ilk dakikadan itibaren oyunun hakimiyetini eline alırken, maçı da erken kopardı. Çok iyi savunma yapan 12 Dev Adam, Hidayet’in erken 2 faul alıp kenara gelmesine rağmen Ömer Onan’ın üçlükleri ile 5. dakikada 15-3’lük üstünlük sağladı. Büyük Britanya, sadece serbest atışlardan sayı bulabilirken, ilk basketlerini 7.50’de attılar. Ömer Aşık kaçan bütün şutların ribaundunu alırken, Emir’in sayısıyla ilk periyot 22-10 sona erdi.

Savunma üstüne savunma!

Milliler, ikinci yarıda da etkili savunmasına devam ederken, pota altını adeta kararttı. Türkiye, ilk 4 dakika hiç sayı yemeyince, skor 13-0’lık seriyle 35-12 oldu. Enes Kanter yine oyuna girer girmez skora inanılmaz katkı yaparken, 16.10’da fark 26’ya (42-16) çıktı, devre de 44-26 sona erdi. Türkiye ilk yarıda 9 hücum ribaundu alırken, 10 da asist yaptı. Emir, 10 sayı, 3 ribaunt ve 4 asistle yine oyunun her yönünde etkili olmayı başardı.

Ciddiyetten ödün vermedik

İkinci yarıda da kontrol Ay-Yıldızlılar’daydı. Emir, etkili oyununu sürdürürken, Ersan’ın smacıyla 26. dakikada fark yeniden 24’e çıktı. 59-35. 3. periyot da 64-43 Türkiye’nin üstünlüğü ile sona erdi. Son bölümde takım rahatlayacağına, işi daha da ciddiye aldı. Savunma konsantrasyonu hiç düşürmeyen, hücumda da müthiş bir performans sergileyen ve 6/6 ile 12 sayı atan Oğuz’un yanı sıra, Cenk’in üçlüğü ile önceki gün Portekiz maçında olduğu gibi fark 35.40’ta yine 31’e çıktı: 82-51. Devler maçı 90-61 kazanıp yoluna kayıpsız devam etti: 90-61.

Kırılma anı

5. dakika:

Müthiş bir savunma yapan Milli Takımımız, daha ilk dakikada maçı kopardı. Ay-Yıldızlılar, 5.dakikada skorda 15-3’lük farkı yakalayıp, mücadelenin sonuna bu farkı kadar korudu.

Maçın adamı

Emir Preldziç

İlk kez milli olan Emir yavaş yavaş ısınıyor. Genç yıldız dün de 15 sayı, 4 ribaunt ve 6 asistle oynayıp, sahanın en etkili performansını sergileyen oyuncu oldu.

Maçın istatistiği

6 blok

Portekiz maçında 5 blok yapan Milliler, dün de 6 blok yaptı. Rakip sadece 61 sayıda kalırken bloklardaki arzu, savunma konsantrasyonunun göstergesiydi.

Şampiyona bizim için bugün başlıyor

Büyük Britanya maçıyla, bu yıl ilk kez istedikleri basketbola yakın oynadıklarını belirten Milli Takım coachu Orhun Ene, “Ama bizim önem verdiğimiz maçlar yarın (bugün) Litvanya ile başlıyor. İki gündür oynadığımız basketle bir ivme ve moral kazandık. Yarın (bugün) zor bir maça çıkıyoruz. Savunmadaki sertliğimizi kaybetmemeli, hücumda da akıllı oynamalıyız” dedi.

Türkiye'nin Michael Jordan'ı

Büyük Britanya’nın yıldız ismi Deng, kaptan Hidayet Türkoğlu için ilginç bir yorum yaptı. Hidayet’in NTV Spor’un
sorularını cevapladığı anda yanına gelen Deng, canlı yayında “Türkiye’nin Michael Jordan’ına karşı oynamak çok
güzeldi” dedi. Hido da NBA’de Chicago Bulls forması giyen Deng’e teşekkür etti.

'Önemli olan takım'

 Büyük Britanya maçında gösterdiği performansla göz dolduran Emir Preldzic, “ İlk 15 dakikada çok iyi oynadık. Savunmada çok önemli isimlerimiz var. Ben de sayı konusunda elimden geleni yapıyorum. Kaç sayı attığım önemli değil. Önemli olan takımın kazanması. Yardımım olduğu için rahatım. Elimden geleni yapmak istiyorum. Galibiyette payım olduğu için mutluyum. Litvanya maçına kendimize güvenerek çıkacağız. Onlar ev sahibi ama savaşarak galip gelmeye çalışacağız” diye konuştu.

'İlk 3 garanti gibi'

 Ömer Onan, “Hazırlık maçlarında kötü oynuyoruz ama gerçek performansımız ciddi turnuvalarda ortaya çıkıyor. Grubumuzda büyük ihtimalle ilk 3’ü garantiledik. Kadrodaki her oyuncu ritmini buluyor. Litvanya karşısında arkadaşlarıma ve kendime güveniyorum. Umarım ki galip geleceğiz. Preldzic çok iyi oynuyor. Kısa sürede takıma uyum sağladı. Enes de her geçen gün performansının üzerine çıkıyor. Herkes taşın altına elini sokuyor. Ancak böyle güçlü olabiliriz zaten” ifadelerini kullandı.

Ersan ağrılarla oynadı

A Milli Basketbol Takımı, 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası Finalleri’nde dün Büyük Britanya ile yaptığı ilk tur A Grubu’ndaki ikinci maçı öncesi sabah şut idmanı yaptı. Antrenmana boynu tutulan Ersan İlyasova katılmadı. Boynunda ağrılar olan Ersan, yapılan tedavi sonra Büyük Britanya maçında yer aldı.

Destek azaldı

12 Dev Adam, şampiyonanın ilk maçında Portekiz karşısında gördüğü seyirci desteğini dün bulamadı. Tribünlerde yine 100’ün üzerinde Türk taraftar varken, ilk gün başka şehirlerden gelen Türk taraftarlar, ikinci gün maçı izlemeyi tercih etmedi. Yetkililer, Ay-Yıldızlılar gruptan çıktığı takdirde basketbolseverlerin mücadelelere daha fazla ilgi göstereceğini açıkladılar.

Archibald hastanelik oldu

A Milli Basketbol Takımı’nın dünkü rakibi Büyük Britanya’nın önemli kozlarından Robert Archibald, Litvanya’dan sonra bize karşı da forma giymedi. Litvanya’ya gelir gelmez hastalanan İskoç pivot, hastanede tedavi altına alındı. Maça da gelmeyen Archibald’ın geceyi hastanede geçirdiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.