2 Rize Ekibi Sakarya’da Madalyaları Topladı VİDEO İZLE

2 Rize Ekibi Sakarya’da Madalyaları Topladı VİDEO İZLE

Sakarya’da düzenlenen Kano Durgunsu Türkiye Kupası yarışlarında Rize Gençlik ve Spor Kulübü ile Gündoğdu Su Sporları Kulübü Rize’nin gururu oldu.

Temsilcilerimiz 34’ü altın, 24’ü gümüş ve 8’i bronz madalya olmak üzere 66 madalya ile yarışmayı 1 birincilik, bir de ikincilik kupasıyla tamamladı.

31 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında Sapanca Gölü Sakarya (Serdivan) Su Sporları Tesisinde yapılan Kano Durgunsu Türkiye Kupası yarışları bu yıl rekor katılımla gerçekleşti. Yarışlarda Rize Gençlik ve Spor Kulübü Büyük Bayanlar kategorisinde Türkiye Kupasını kazanırken, Gündoğdu Su Sporları Kulübü GençErkekler kategorisinde Türkiye ikinciliği elde ederek 2.’lik kupasını kazandı.

Rize’yi Sakarya’da başarıyla temsil eden takımlarımız 5 kategoride 34’ü altın madalya, 24’ü gümüş ve 8’i bronz olmak üzere 66 madalya ile yarışmayı tamamlarken büyük bir başarıya da imza attılar.



Kano Durgunsu Türkiye Kupası’nda dereceye girenlere ödüllerini Kano Federasyonu Başkanı Prof.Dr. Sami Mengütay, Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Kano As Başkanı Namık Kemal Er, Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özkan Gümülcineli, Kano Genel Sekreteri  Ayhan İnanlı ve diğer yetkililer takdim etti.

Gündoğdu Su Sporları Kulubü Başkanı Bilgin Kopuz yaptığı açıklamada, sporcuların Sakarya’dan rekor sayılabilecek sayıda madalya kazandıklarının altını çizerek kazanılan 66 madalyanın kano sporunun Rize’de üst düzeye geldiğinin işareti olduğunu söyledi.

Yarışmaya katılan sporcuların gösterdikleri performanstan gururlu ve mutlu olduklarını kaydeden Başkan Kopuz, “İlimizi Sakarya’da başarıyla temsil eden ve bizleri gururlandıran tüm sporcularımızı gösterdikleri üstün başarıdan dolayı tek tek tebrik ediyor, hepsini canı gönülden kutluyorum. Biz kendilerine güveniyorduk, onlar da sağolsunlar bu güvenimizi boşa çıkarmadılar. İnanıyorum ki sporcularımız  Sakarya’da gösterdikleri performansın daha da üstüne çıkarak diğer turnuvalarda daha da başarılı olup madalya sayısını artıracaktır. Sporcularımıza destek olan ve desteğini onlardan esirgemeyen başta aileleri olmak üzere ilgili tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sakarya’da elde edilen başarının ardından büyük bir sevinç yaşayan Rize ekibindeki sporcular ise hedeflerinin ülkemizi Avrupa’da temsil edecek olan Milli Takım çatısı altında yer almak olduğunu ifade ederek, eksikliklerin giderilerek Rize’de bu spora daha fazla kişinin gönül vermesi gerektiğini kaydetti.
Yarışmalarda Büyük Bayanlarda Rize Gençlik ve Spor Kulubünde K1, K2 ve K4’te yarışan sporcularımızdan Hilal Avcı, Feride Nur Yılmaz, Ecrin Topal, Sümeyye Çiftçi’nin gösterdikleri üstün performans Türkiye Kupası’nın Rize’ye gelmesinde büyük rol oynarken, Genç Erkeklerde ise ikincilik kazanan Gündoğdu Su Sporları Kulubünde de Tolga Akarsu, Yavuz Selim Balcı, Yaşar Akarsu ve Eren Akarsu adeta rakiplerine parmak ısırttı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.