A2 Rizespor Mağlup Başladı

A2 Rizespor Mağlup Başladı

2011-2012 A2 Sezonu ilk hafta oynanan karşılaşmalarla başlarken, Samsunspor deplasmanına konuk olan Çaykur Rizespor A2 takımı, evine 2-1 mağlup döndü.

Futbolda şike skandalı sebebiyle ertelenen ligler A2 Ligi’ne de etki etmişti. Süper Lig ve 1. Lig’in başlamasından yaklaşık 1 ay sonra statü değişikliğiyle start alan A2 Ligi’nde ilk hafta galibiyetlerin ve mağlubiyetlerin yaşandığı karşılaşmalar oynandı.

Geçtiğimiz sezon 2 grubun bulunduğu ve Çaykur Rizespor’un da 2. Grupta yer aldığı A2 Ligi’nde Yeşil-Mavili ekip, elde ettiği 17 galibiyet, 11 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 62 puan toplayarak ligi 2. sırada tamamlamıştı.

Bu sezon Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından statü değişikliğine gidilen ligde 4 grup oluşturuldu ve Yeşil-Mavili ekip Karadeniz takımlarının yer aldığı 3. Grupta mücadelesine ilk hafta Samsunspor deplasmanına konuk olarak başladı.
Geçtiğimiz sezon 17 hafta yenilmeyerek namağlup serisini sürdürerek büyük bir başarıya imza atan Yeşil-Mavili A2 takımı, Samsunspor karşısında 2-1 mağlup olarak lige başladı.

Tüm gollerin de ilk yarıda kaydedildiği karşılaşmanın ikinci yarısında gol sesi çıkmadı. Maçın 16. dakikasında Aykut’un attığı golle 1-0 öne geçen Samsunspor A2 takımı, karşılaşmanın 21. dakikasında ise Muratcan’ın attığı golle skoru 2-0’a taşıdı. Maçın 44. dakikasında kazandığı penaltıyı Muhammet Yılmaz’ın şutu ile gole çeviren Çaykur Rizespor A2 takımı durumu 2-1’e getirerek ilk yarının sonucunu belirledi. İkinci yarıda gol yollarında yoğun çaba sarf eden ve rakibine de bu anlamda fırsat vermeyen A2 ekibi, ilk hafta karşılaşmasından 2-1 mağlup ayrılarak evine döndü.

Giresunspor’un BAY geçtiği haftada oynanan 4 karşılaşmadan da 4 takım 3’er puan aldılar. 3 ev sahibi takım konuklarına puan kaptırmazken, sadece Boluspor sahasında mağlup oldu.

Çaykur Rizespor A2 takımı, 13 Ekim Perşembe günü saat 15:00’de kendi sahasında oynayacağı karşılaşmada, lige 3 puanla başlayarak liderlik koltuğuna oturan Orduspor’u konuk edecek.

Samsunspor: 2 – Çaykur Rizespor: 1

Stat: İlkadım Belediyesi Derebahçe

Hakemler: Kahraman Minnet, Mahmut Selçok, Soner Bingöl

Samsunspor: Furkan Köse, Bahri Can Avcı, Başaran Saraçoğlu (Canberk 63. Dak), Aykut Topal, Ömercan Öndaş, Yasin Uzun, Halil İbrahim Pekşen (İsmail 59. Dak), Hakan Balcık, Muratcan Öncü, Aykut Çift, Gökhan Şen (Samet Hasan 59. Dak)

Yedekler: Hüsrev Kop, Hakan Aydın, Samet Hasan Yıldıran, Canberk Dilaver, Uğur Demiroğlu, Yankı Şengün, İsmail Açıcı

Teknik Sorumlu: Ercümend Hülakü Coşkundere

Çaykur Rizespor: Mahmut Öksüz, Furkan Kayalar, Sercan Tarakçı, Muhammed Burak Avcı, Macit Arabacı, Yüksel Kazdal, Muhammet Hacıoğlu, Yahya Yetgin, Aykut Köz (Mehmet 62. Dak), Muhammet Yılmaz, Nevzat Bilen (Caner 55. Dak)

Yedekler: Yunus Emre Kırdal, Hasan Kılıç, Caner Uzun, Berat Dil, Mehmet Aksel Karadağ, Onur Korkmaz, Hakkı Tarakçı

Teknik Sorumlu: Osman Nuri Şahinoğlu

Sarı Kartlar: Aykut, Hakan Balcık (Samsunspor), Furkan, Macit, Sercan (Çaykur Rizespor)

Goller: Aykut (16. Dak), Muratcan (21. Dak) (Samsunspor), Muhammet Yılmaz (44. Dak penaltı) (Çaykur Rizespor)

A2 Ligi`nde 1. Hafta Sonuçları

Boluspor: 2 - Ankaraspor: 3

Trabzonspor: 2 - Kardemir Demirçelik Karabükspor: 0

Samsunspor: 2 - Çaykur Rizespor: 1

Orduspor: 3 - Sivasspor: 0

A2 Ligi 1. Hafta Puan Durumu



A2 Ligi 2. Hafta Maçları

13 Ekim Perşembe

15:00 Çaykur Rizespor - Orduspor

15:00 Ankaraspor - Trabzonspor

15:00 Sivasspor - Giresunspor

15:00 Kardemir Demirçelik Karabükspor - Samsunspor

Boluspor - BAY

Haber: Turgay Ayhan


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.