Altın adam Rıza Kayaalp..

Altın adam Rıza Kayaalp..

Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 120 kiloda Rıza Kayaalp, Kübalı Lopez'i yenerek altın madalyanın sahibi oldu..

Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki şampiyonada grekoromen stil 120 kiloda ilk maçında Tunuslu rakibini 2-0 (4-0, 1-0), ikinci maçında Bulgar rakibini 2-0 (1-0, 3-0), çeyrek final maçında Macar rakibini 2-0 (4-0, 1-0), yarı finalde Kazak rakibini de 2-0 (5-3, 1-0) yenen Rıza Kayaalp, finalde daha önce 4 kez Dünya şampiyonluğu ve 1 Olimpiyat şampiyonluğu kazanan Kübalı güreşçi Mijain Lopez Nunez ile karşı karşıya geldi.

Rahat bir maç çıkaran Kayaalp, rakibini 2-0 (2-0, 2-0) yenerek altın madalyaya ulaştı.

-RIZA KAYAALP-
Yozgat'ta 24 Temmuz 1989 tarihinde işçi ailesinin çocuğu olarak dünyaya gelen Kayaalp, ilkokul eğitiminin ardından Yozgat Güreş Eğitim Merkezi'nde güreşe başladı.

2010 Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan genç güreşçi, 2009 ve 2010 Dünya Güreş şampiyonalarında bronz madalya ile yetinmişti.

Kayaalp'in, 2009 Akdeniz Oyunları, 2008 ve 2009 Dünya Gençler, 2009 Avrupa Gençler, 2005 ve 2006 Avrupa Yıldızlar Şampiyonalarında altın madalyaları bulunuyor.

Kayaalp, Aksaray Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda eğitimini sürdürüyor.

"OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU DA GELECEK"
Dünya Güreş Şampiyonası’nda 120 kiloda altın madalya kazanarak bir ilke imza atan ve 23 yaşında dünya şampiyonluğu mutluluğunu yakalayan Rıza Kayaalp, “Bunun arkası gelecek. Buradan söz veriyorum Londra’da da altın madalya kazanacağım” dedi.

"ALTIN ALACAĞIMI BİLİYORDUM"
Dünya şampiyonasına çok iyi bir hazırlık dinöme geçirdiğini ve tek rakibinin Kübalı olduğunu ifade eden Rıza Kayaalp, “Çalışmalarımın karşılığını aldığım için çok mutluyum. Kübalıyı yeneceğimi biliyordum. Herşeyden evvvel ben daha gencim ve çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdim. Kendime olan güvenim en üst düzeydeydi. Bu güven nitekim maça da yansıdı ve galip gelen taraf ben oldum” diye konuştu.

SIRADA LONDRA VAR
Kübalı güreşçi ile 2009 yılında karşılaştığını ve dünya şampiyonasında kaybettiğini ifade eden Rıza Kayalp, “2 yıldan bu yana bu fırsatı kolluyordum. Ben yenildiğim bir adama ikinci defa kaybetmem. Nasip bu güneymiş. İstanbul’daki şampiyona için gerçekten çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdim. Hedeflediğim başarıyı gerçekleştirdiğim için çok mutluyum” diyen Kayalap, gelecekle ilgili olarak hedeflerini ise şöyle sıraladı:
“Benimle ilgili beklentiler bu saatten sonra daha da yükseldi. Gelecek sene Londra Olimpiyatları var. Burada da altın madalya kazanmak için bugünden tezi yok çalışmalara başlayacağım. Bu dünya şampiyonluğunun yanına bir olimpiyat şampiyonluğu çok yakışır. Bunun için buradan söz veriyorum. Gelecek sene Londra’da da altın madalya kazanacağım”

"TÜRK HALKINA HEDİYE EDİYORUM"
Dünya şampiyonası için salona gelerek kedilerini destekleyen seyircilere minnettar olduğunu belirten Rıza Kayaalp, “Bu altın madalyayı Türk halkına hediye ediyorum” dedi.

Şampiyonanın öncesinde ve şampiyona anında gerek salonu dolduran seyircilere, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e ve yönetm kurulu üyelerine teşekkür eden genç güreşçi, “Daha önce iki defa gençlerde dünya şampiyonu olmuştum ama büyüklerde ilk defa bu mutluluğu yaşıyorum. Müthiş bir duygu. Benim bu sonucu almamda başta kulüp başkanımız Melih Gökçek olmak üzere milli takım hocaları ve kulüp antrenörlerine sonsuz teşekkürler” diye konuştu.

AİLESİ YALNIZ BIRAMADI
Kübalı Lopez’i yenerek büyüklerde ilk defa dünya şampiyonluğu ünvanın yakalayan Rıza Kayalap’i bu önemli günde ailesi yalnız bırakmadı. Annesi babasının yanı sıra ikiz kardeşi ve ablası da Sinan Erdem Spor Salonu’na gelerek genç şampiyona destek verdi. Maçtan sonra annesi ve basanını ellerini öpen Rıza Kayalap’in bu hareketi salonu dolduran binlerce seyirci tarafından coşkulu bir şekilde alkışlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.