Altyapıdan 4 futbolcu kampa katılıyor

Altyapıdan 4 futbolcu kampa katılıyor

Spor Toto Süper Lig’in yeni ekiplerinden Çaykur Rizespor, yeni sezon için 27 Haziran tarihinde evinde başlayacağı 1. Etap kampına altyapısından 4 ismi dahil edecek.

 Altyapıya önem verdiklerini her fırsatta dile getiren Hasan Kemal Yardımcı başkanlığındaki Yeşil-Mavili kulüp yönetimi, Rize’de yapılacak olan bir haftalık kamp sürecine profesyonel olmamış 4 genç futbolcusunu dahil ederken, geçtiğimiz sezon profesyonel olan ve başka takımlara kiralık gönderilen futbolcularını kampa dahil etmeyecek.

 
Konuyla ilgili açıklama yapan Çaykur Rizespor Altyapı Sorumlusu Serkan Karavin, “Rize’de yapılacak kampta henüz profesyonel olmayan genç futbolcularımız Onur Civelek, Eren Karadağ, Furkan Cinkaya ve Alperen Utku Eskiçırak yer alacak. Teknik Direktörümüz İbrahim Üzülmez’in talebi doğrultusunda hocalarımızdan aldığımız raporlar üzerinden oluşturduğumuz listenin ilk 4 sırasında yer alan isimlere yer verebildik” dedi.
 
Geçen sezon profesyonel olan isimler hakkında da açıklama yapan Karavin, “Emir Han Topçu dışında profesyonel genç futbolcularımız kampta yer almayacak. Geçen sezon Pazarspor’a kiraladığımız Sinan Yazıcı ve Muhammet Emin Balcılar yine aynı takıma kiralanacak ve Kazım Kopuz da Pazarspor’da yer alacak. Geçen sezon yine Pazarspor’da oynayan futbolcumuzu Etimesgut Belediyespor istiyor ve hem bu futbolcularımız için, hem de diğer futbolcularımız için görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.
 
Karavin, altyapı antrenörlerinden U16 antrenörü Ogün Kutlu ve U19 antrenörü Osman Sarımehmet ile yolları ayırdıklarını belirten Karavin, “Kendilerine kulübümüze bu güne kadar vermiş oldukları emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Yeni sezonda mevcut antrenörlerimize, geçmiş dönemde kulübbümüzde hem futbol oynayan hem de antrenörlük yapan Hasan Vezir’in kardeşi Muharrem Vezir’i ekledik. Ayrıca 13 yaş altı gruplarımız için kaleci antrenörü olarak Tekin Uzman ile anlaştık. 2 Temmuz tarihinde yapacağımız toplantıda bu sezon altyapı gruplarımızı çalıştıracak hocalarımızı belirleyeceğiz” şeklinde konuştu.
 
27 Haziran tarihinde Rize’de başlayacak olan 1. Etap kampına katılacak olan altyapı futbolcularından Onur Civelek bu sezon oynan tüm maçlarda görev alarak 5 gol kaydetmişti. Eren Karadağ U21 ve U19 liglerinde toplam 23 maç oynamış ve 8 gol kaydetmişti. Alperen Utku Eskiçırak U21 ve U19 liglerinde toplam 31 maç oynayarak 6 gol kaydetmişti. Furkan Cinkaya ise U19 liginde 24 maç oynayarak 7 gol kaydemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.