Anadolu Efes THY Avrupa Ligi'nde Real Madrid'i yendi

Anadolu Efes THY Avrupa Ligi'nde Real Madrid'i yendi

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final üçüncü maçında İspanyol Real Madrid'i son saniye üçlüğüyle yenerek seriyi 2-1'e getirdi.

Üç galibiyete ulaşacak takımın Dörtlü Final'e yükseleceği eşleşmede serinin dördüncü maçı 23 Nisan Perşembe günü yine Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak. 

İLK PERİYOT

Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmanın ilk bölümünde iki takım da sert savunmalarıyla dikkati çekti. İlk 5 dakikayı 7-6 önde geçen Real Madrid, üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu sayılarla 9. dakika içinde farkı 8 sayıya kadar (11-19) çıkardı. Çeyreğin kalan bölümünde Cedi Osman ve Krstic'le sayılar bulan Anadolu Efes karşısında İspanyol temsilcisi,  ilk periyodu 20-15 önde bitirdi.

İKİNCİ PERİYOT

İkinci periyodun başında Rodriguez ve Nocioni'yle skor üreten Real Madrid karşısında Anadolu Efes, Perperoglou, Janning ve Krstic'le sayılar buldu. Real Madrid'in 26-22'lik üstünlüğüyle geçilen 15. dakikanın ardından rakibi karşısında son derece etkili bir savunma yapan ve İspanyol temsilcisine serbest atış çizgisi dışında sayı şansı tanımayan Anadolu Efes, pota altından Krstic, Saric ve Cedi Osman'ın ürettiği sayılarla öne geçti ve soyunma odasına 32-30 önde girdi.

ÜÇÜNCÜ PERİYOT

Üçüncü periyoda Fernandez'in basketiyle başlayan Real Madrid karşısında serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla önde kalmayı başaran Anadolu Efes, Krstic ve Janning'in basketleriyle 25. dakikayı 6 sayı (41-35) önde geçti. Çeyreğin kalan bölümünde Llull ve Carroll'la üç sayı çizgisinin gerisinden, Nocioni ve Ayon'la da pota altından sayılar üreten İspanyol temsilcisi karşısında özellikle Janning'in skorer oyunuyla farkı daha da açan lacivert-beyazlılar, üçüncü periyodu da 56-46 önde tamamladı. 

SON PERİYOT

Dördüncü çeyreğin başında yaptığı sert savunmayla 2,5 dakikaya yakın bir süre Real Madrid'in sayı atmasına izin vermeyen Anadolu Efes, 32. dakika içinde Janning'in kaydettiği üç sayılık basketle skoru 59-46'ya getirerek maçtaki en yüksek farka ulaştı. Bu bölümden sonra Rodriguez'le üst üste sayılar bulan İspanyol temsilcisi, 36. dakika içinde farkı 3 sayıya (62-59) indirdi. Maçın son dakikalarına girilirken Krstic'in basketleriyle farkı bir kez daha açan Anadolu Efes'e, Rodriguez ve Llull'la karşılık veren Real Madrid, bitime 27 saniye kala farkı bir sayıya kadar (68-67) indirdi.

Yapılan taktik faullerde Draper ve Perperoglou'yla serbest atış çizgisinde hata yapmayan lacivert-beyazlılar, bitime 8 saniye kala Carroll'ın üç sayılık basketine engel olamadı ve skora denge geldi: 72-72. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmada, Anadolu Efes son hücumunda Janning'le üç sayı çizgisinin gerisinden son saniyede bulduğu basketle müsabakadan 75-72 galip ayrıldı.   

Anadolu Efes'e maçı kazandıran basketi atan ve 21 sayıyla oynayan Janning, karşılaşmanın en skorer ismi oldu. Krstic de 17 sayı ve 7 ribauntla kritik galibiyette önemli rol oynadı. Real Madrid'de ise Rodriguez 17, Llull da 15 sayı üretti.

Anadolu Efes: 75 - Real Madrid: 72

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Luigi Lamonica (İtalya), Olegs Latisevs (Letonya), Milos Koljensic (Karadağ)

Anadolu Efes: Draper 2, Birkan Batuk 2, Perperoglou 5, Saric 7, Lasme 4, Krstic 17, Heurtel 9, Janning 21, Cedi Osman 8, Bjelica

Real Madrid: Llull 15, Carroll 9, Fernandez 12, Reyes 4, Ayon 6, Rivers 2, Nocioni 7, Rodriguez 17, Maciulis, Slaughter, Mejri 

1. Periyot: 15-20

Devre: 32-30

3. Periyot: 56-46

5 faulle çıkan: 37. 05 Slaughter (Real Madrid)

MAÇ SONU BÜYÜK SEVİNÇ

Maçı Janning'in son saniye üçlüğüyle kazanan Anadolu Efesli basketbolcular, bitiş düdüğüyle birlikte büyük bir sevinç yaşadı.

Seriyi 2-1 getirerek Dörtlü Final şansını sürdüren lacivert-beyazlı basketbolcular, birbirlerine sarılarak galibiyeti kutlarken, sahaya giren bazı taraftarlar da oyuncuların bu sevincine ortak oldu.

BASKETBOLSEVERLERDEN YOĞUN İLGİ

Anadolu Efes ile Real Madrid arasında oynanan serinin üçüncü maçına basketbolseverler yoğun ilgi gösterdi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nu büyük ölçüde dolduran basketbolseverler, maç boyunca yaptıkları tezahüratlarla lacivert-beyazlı takıma büyük destek verdi.

Maç öncesinde ise lacivert-beyazlı takım oyuncularının tanıtımı sırasında salonun ışıkları söndürülürken, telefon ışıklarıyla salonu aydınlatan taraftarlar, görsel bir şölen oluşturdu.

Bu arada salonun tavanına da Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic ile lacivert-beyazlı basketbolcuların fotoğraflarının asıldığı gözlendi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.