Aynı Gün 2 Maça Çıkacaklar

Aynı Gün 2 Maça Çıkacaklar

TFF'nin sezon planlaması hatalı çıktı. Devler Ligi takvimiyle STSL takviminin 14. haftası çakışıyor. Program uygulanırsa, Trabzonspor'un aynı gün iki maç yapması gerekecek

Şike davasına bağlı olarak sıkışan maç takvimiyle ilgili polemik dinmeyecek gibi görünüyor. Başta Avrupa Kupaları'nda mücadele eden Beşiktaş ve Trabzonspor olmak üzere, hemen her takım, fikstürden şikayetçi.

Öte yandan, bizzat Futbol Federasyonu tarafından kamuoyuna açıklanan 2011-2012 sezon planlaması, öyle bir hata içeriyor ki, bugün yapılan tartışmaların, birkaç ay sonra katlanarak artması oldukça muhtemel görünüyor.

Aslında her şey, Türk Futbolu adlı e-posta yazışma grubunun ortaya çıkardığı bir gerçekle başladı. Buna göre TFF'nin açıkladığı sezon planlamasında, hafta içi oynanması düşünülen ligin 12. hafta maçları, Şampiyonlar Ligi'nin 5. maçlarıyla, 15. hafta maçları da yine Devler Ligi'nin 6. hafta maçlarıyla aynı günlere denk geliyordu.

Yani Salı, Çarşamba ve Perşembe gününe STSL maçları konulacak, aynı Salı ve Çarşamba günleri, Şampiyonlar Ligi maçları da oynanacaktı. Trabzon'a bir günde iki maç!

E-posta yazışmasında bunun ortaya çıkartılmasının ardından Federasyon, yalnızca birkaç saat içinde aldığı bir kararla, sezon planlama belgesini değiştirdi. Yeni planlamada 12 ve 15. haftayla ilgili öngörülen hafta içi maçları, haftasonuna denk getirildi.

7 ARALIK'TA İKİ MAÇ BİRDEN (!)

Güncellenen planlama dokümanında hâlâ benzer bir hata görülüyor. STSL'nin 14. hafta maçları, takvime göre 7 Aralık Çarşamba günü oynanacak. Ancak aynı gün, Şampiyonlar Ligi'nde de 6. hafta maçları oynanıyor.

Lig programlarındaki bu çakışma bir yana, çalışmanın en anlaşılmaz yanı, Türkiye'nin Devler Ligi'ndeki tek temsilcisi Trabzonspor'la ilgili. Zira 7 Aralık günü Trabzonspor, Lille deplasmanına gidiyor.

Ama Futbol Federasyonu'nun maç takviminde aynı gün 14. hafta maçları oynanacağından, aynı Trabzonspor'un, aynı gün, Gençlerbirliği'ni Avni Aker'de ağırlaması gerekiyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.