Başkan Kasap’tan Öğrencilere Ders

Başkan Kasap’tan Öğrencilere Ders

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi ve Siyasi Bilimler Bölümü 2. Sınıf öğrencilerine Kamu, İl ve Belediye Yönetimi alanında ders verdi.

 RTE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’la birlikte Fener Mahallesi Zihni Derin Yerleşkesi’nde öğrencilerle bir araya gelerek öğle yemeği yiyen Başkan Kasap, sonrasında kantinde öğrencilerle oturarak bir süre sohbet etti.

Öğrencilere Rize’de görmek istedikleri faaliyetler ve sosyal yaşamın geliştirilebilmesi için neler yapılması gerektiğini soran Başkan Kasap, öğrencilerin istek ve taleplerini dinledi.

Sonrasında Kamu Yönetimi ve Siyasi Bilimler Bölümü 2. Sınıf öğrencilerinin dersine katılan Başkan Kasap, burada öğrencilere Kamu, İl ve Belediye Yönetimi konularında ders verdi.

ÜNİVERSİTELER TOPLUMA ULAŞMAYA BAŞLADI

Türkiye’de üniversitelerde bilginin üretildiğini ancak uzun yıllar boyunca üretilen bilginin doğru bir şekilde kullanılamadığını belirten Başkan Kasap, son yıllarda üniversitelerin ülkenin her köşesine dağıtıldığını ve böylelikle üretilen bilginin düzenli ve yararlı bir şekilde topluma kazandırılmaya başlandığını söyledi.

TOPLUM VE BİLGİ ARASINDAKİ KÖPRÜ: BELEDİYE

Rize Belediyesi olarak üretilen bilginin topluma aktarılması noktasında bir görev yüklendiklerini ifade eden Başkan Kasap, “Üniversiteyle birlikte yapacağımız faaliyetlerle topluma bilginin aktarılması ve toplumun problemlerine çözüm getirilmesi noktasında adımların atılmasını sağlayacağız” dedi.

BAŞKAN KASAP, PROJELERİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Günümüzde artık proje ağırlıklı bakış açılarının ön plana çıktığını vurgulayan Başkan Kasap, projeci anlayışın, araştırma, bilgi, tecrübe ve başarı kelimelerini içinde barındırdığını kaydetti.

Yaklaşık 10 yıldır kurumların stratejik planlar yaparak çalışmalarını yürüttüğünü öğrencilere anlatan Başkan Kasap, “Belediyesinden üniversitesine kadar bütün kurumlar stratejik planlar çerçevesinde çalışmaktadır. Bütün çalışma şekilleri ve bütçeleri var olan stratejik planlar doğrultusunda belirlenmektedir. Projeler bu bakımdan çalışmaların düzenli bir şekilde yürütülmesi açısından hayati derecede önem taşımaktadır. Eskiden ve halen kullanılan bir söz vardır, ‘Paran kadar konuş’, şimdi ise bu sözün yerini ‘Projen kadar konuş’ sözü almaya başladı. Türkiye’de ve dünyada gelinen nokta bunu gerektirmektedir” şeklinde konuştu.

İKAMETGAHLARIN TAŞINMASININ ÖNEMİNE DEĞİNİLDİ

Öğrencilere neden ikametgahlarını Rize’ye aldırmaları gerektiğini anlatan Başkan Kasap, “Bir yerde 6 aydan fazla yaşıyorsanız ikametgahınızı kanunen oraya taşımanız gerekmektedir. İller Bankası’nın TÜİK’ten aldığı verilere göre nüfuslarına bakılarak illere ödenek ayrılıyor. Biz de sizlerin daha iyi hizmet alabilmeniz için ikametgahlarını yaşadığınız şehirlere taşımanızı öneriyoruz” dedi.

Ders sonunda öğrencilerin sorularına yanıt veren Başkan Kasap, RTE Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’la birlikte öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.







HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.