Borçlu kulüplere: Yüzde 25 formülü !

Borçlu kulüplere: Yüzde 25 formülü !

Bank Asya 1.Lig ekiplerinden Sakaryaspor Kulüp Başkanı Halit Evin ekonomik açıdan zorda olan tüm kulüpleri ilgilendiren bir girişimde bulundu..

İşte ‘transferi açacak’ proje
Sakaryaspor Başkanı Halit Evin, Bizim Sakarya Gazetesi’ne yaptığı açıklamada; transfer yasaklı kulüplere umut olacak çalışmayı “Borcunun yüzde 25’ini ödeyene, o sezon transfer hakkı tanınması” diye özetledi.

Halit Evin’in planı 5 milyonluk borcun sezonda 1 milyon 250 binini yatırıp yasağı kaldırmak. Federasyona gözüken borcun bir kalemde ödenmesinin mümkün gözükmediğini belirten Evin, “Borç ödenmediği gibi transferde yapılamıyor. İki sezondur bu böyle. Daha da sürer. Bu konuda bir çalışma içerisindeyiz. İstanbul’da iki arkadaşımız proje üzerinde çalışıyor” dedi.

Proje Bakan Kılıç’a iletildi
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a ile görüşerek formül hakkında bilgi veren Evin şunları söyledi: Sakaryaspor’u borç toplamını 5 milyon TL olarak kabul edelim. Şuanda bu paranın tamamını ödenmeden transfer yasağı kalkmıyor. Ödeme gücümüz de yok. O zaman diyeceğiz ki, yüzde 25 ödeyelim. Yani toplam borcun yüzde 25’i olan 1 milyon 250 bin TL’yi ödeyelim. Biz iyi niyetimizi gösterelim, federasyonda yasağı kaldırsın. Gelecek yıl yine yüzde 25’e yasak yine kalksın. Hem makul ödeme planı ile borç kapansın, hem transfer hakkından yararlanalım”

Tüm Kulüpleri ilgilendiriyor
Halit Evin, sorunun sadece Sakaryaspor’un sorunu olmadığını da belirterek, “Birçok kulüp transfer yasaklı. Konu genel bir konu. Spor Bakanımıza hazırladığımız çalışmayı sunacağız. Makul karşılanacağını ve Futbol Federasyonu ile görüşülerek, sorunun çözüme kavuşacağını düşünüyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.