Çaykur Rize Kazım'ı Geçemedi

Çaykur Rize Kazım'ı Geçemedi

Çaykur Rizespor, Bank Asya 1. Ligin yeni sezonuna evinde puan kaybıyla başladı. Yeşil Mavililer, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kalecisi Kazım'ı geçemedi.

Bank Asya 1. Lig'de Çaykur Rizespor ilk maçını kendi sahası ve seyircisi önünde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile oynadı. Her iki yarısı da golsüz biten maç 0-0 sona erdi.

Rizeli sporseverlerin 117 günlük futbol özleminin sona erdiği Çaykur Rizespor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasından gol sesi çıkmadı. Çaykur Rize'nin evindeki karşılaşmada lige 2 puan kaybıyla başladığı mücadelede taraflar puanları paylaştı.

Geçen sezonun play-off oynayan iki ekibini Rize'de karşı karşıya getiren mücadelede Çaykur Rizespor'un ileri uç elemanları Gaziantep kalecisi Kazım'ı geçmeyi başaramadı. Kaleci Kazım yaptığı kurtarışlarla Gaziantep B.Bld.spor'un Rize'den 1 puanla ayrılmasında büyük rol oynadı.

 Çaykur Rizespor ligin 2. haftasında haftanın açılış mücadelesinde, zorlu Adanaspor deplasmanına çıkacak. Çaykur Rizespor'un Adana karşılaşması 16 Eylül Cuma günü 20.30'da başlayacak ve karşılaşma TRT 3 Spor'dan canlı yayınlanacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ise sezona mağlubiyetle başlayan İstanbul Güngörenspor'u Antep'te konuk edecek.ÇAYKUR RİZESPOR: 0 - GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: 0

STAT: Rize Yeni Şehir

HAKEMLER: Mustafa İlker Coşkun xx, Serkan Çimen xx, Serkan Olguncan xx

ÇAYKUR RİZESPOR: Selçuk xx, Aytek xx, Mesut xx, Mehmet Al xx (Erkan dk. 66 x), Engin xx, Ousman xx, Bikoko xx, Şahinali xx, Cenk xx (İlyas dk. 78 x), Osman xx, Murat xx (Yunus dk. 88 ?)

YEDEKLER: Mehmet Ali Tunç, Sezer, Gökhan, Zeqiri

TEKNİK DİREKTÖR: Hüseyin Kalpar

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Kazım xx, Ferit xx, Cihan xx, Ali xx, Abdullah x (Uğur dk. 55 x), Kenan xx, Ramazan xx, Ahmet xx, Eren xx (Vahap dk. 86 ?), Serkan xx (Mithat dk. 79 x), Onur Kalafat xx

YEDEKLER: Onur Bulut, Ümitcan, Ercan, Samet

TEKNİK DİREKTÖR: Erol Azgın

SARI KARTLAR: Cenk, Engin, Erkan (Çaykur Rizespor), Ahmet, Uğur (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor)
MAÇTAN DAKİKALAR

22. dakikada Eren'in ceza sahası dışından kullandığı serbest atışta kaleye gönderdiği topu kaleci Selçuk parmak uçları ile geri çevirdi. Dönen topu defans uzaklaştırdı.

24. dakikada Osman'ın pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Ousman'ın kaleye gönderdiği şutunda kaleci Kazım topa hakim oldu.

26. dakikada Murat'ın pasında Bikoko'nin ceza sahası içerisinde kaleye gönderdiği top Kazım'ın kucağında kaldı.

37. dakikada Murat'tan kazandığı topla kaleci Kazım ile karşı karşıya kalan Bikoko'nun kısa şutunda top Kazım topun üzerine yatarak mutlak bir golü önledi.

42. dakikada Şahinali'nin ortaladığı topu Ousman, kafa şutu ile kaleyi gönderdi. Top Kaleci Kazım'da kaldı.

76. dakikada Murat'ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içindeki Aytek tohpu kafasıyla kaleye gönderdi. Kaleci Kazım topu son anda kornere çeldi.

90+2. dakikada ceza sahası dışından Ousman'ın sert şutu az farkla auta çıktı.

Çaykur Rize Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar: "Diğer Maçları Kazanabiliriz"

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, ''Bu mücadeleyi bundan sonra devam ettirirsek inanıyorum ki diğer maçları kazanabiliriz'' dedi.

Bank Asya 1. Lig'de 0-0 berabere biten maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kalpar, ilk maçların her zaman kolay olmadığını belirterek, ''Ama bu maçta kazanma adına iyi mücadele ettik. Kazanmak için her şeyi denedik ama olmadı'' dedi.

Maçın son saniyesinde mağlup da olabileceklerini ifade eden Kalpar, ''Çok iyi maç oldu. Mücadeleci, temposu yüksek bir maç oldu. İki takım da kazanma adına çok şey yaptı. Ama daha çok biz mücadele ettik. İnşallah bundan sonra daha iyi olur. Bu mücadeleyi bundan sonra devam ettirirsek inanıyorum ki diğer maçları kazanabiliriz'' diye konuştu.

Rakip takımın dirençli olduğunu vurgulayan Kalpar, ''Açık vermeme adına dinçtiler. Bazı küçük pas hatalarından kaynaklı pozisyonları değerlendiremedik. Bunları değerlendirseydik daha farklı olabilirdi'' ifadelerini kullandı.

-''1 PUAN İÇİN MUTLUYUZ''-

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Erol Azgın ise ilk maç olması nedeniyle konsantrasyon eksikliği yaşadıklarını anlatarak, ''Bizim de onların da kaçırdığı goller oldu. Çaykur Rizespor şampiyonluğa oynuyor. Bu nedenle buradan 1 puan aldığımız için mutluyuz'' dedi.

Gelecek maçlarda daha iyi olmaya çalışacaklarına işaret eden Azgın, liglerin açılışının uzamasının futbolcuların konsantrasyonunu bozduğunu savundu.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.