Çaykur Rizespor 2-4 Kayserispor

Çaykur Rizespor 2-4 Kayserispor

Süper Lig'de Kayserispor'u konuk eden Çaykur Rizespor evinde mağlup oldu. Karşılaşma 4-2 Kayserispor'un üstünlüğü ile sona erdi.

 Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında Çaykur Rizespor ile Kayserispor karşı karşıya geldi. Yeni Rize Şehir Stadı’nda oynanan mücadeleyi konuk takım 4-2 kazanarak kritik bir galibiyete daha imza attı.


Çaykur Rizespor, alt sıraları yakından ilgilendiren 6 puanlık maçta istediğini alamadı. 
 Çaykur Rizespor’da Ahmet İlhan 67. dakikada kırmızı kart gördü.

Kayserispor bu sonuçla 25 puana yükselirken, küme düşme hattıyla arasındaki farkı 5 puana çıkardı. Çaykur Rizespor ise 20 puanla 16. sırada kaldı.

MAÇ GOLLE BAŞLADI
Maçın 5. dakikasında Çaykur Rizespor, golcüsü Kweuke ile öne geçti. Ev sahibi ekipte Nosa sol kanatta aldığı topla dip çizgiye indi, rakibini geçip ortasını yaptı. Kweuke topa gelişine vurarak skoru 1-0 yaptı.
Kayserispor’un cevabı gecikmedi. 15. dakikada paslaşılarak kullanılan köşe atışında Deniz ceza sahasına çok iyi bir top gönderdi, Lawal arka direkte tamamladı ve skor 1-1 oldu.
43. dakikada ise Güray Vural sahneye çıkarak ilk yarının skorunu belirledi. Umut Bulut’a atılan uzun topu tecrübeli oyuncu kafasıyla soluna indird. Bu noktada ceza sahasına hareketlenen Güray Vural hata yapmadı ve Kayserispor’u 2-1 öne geçiren golü attı.
Rakibinin 10 kişi kalmasıyla rahatlayan Kayserispor, Welliton ile farkı arttırdı. 76. dakikada Güray’ın sol kanattan ceza sahasına gönderdiği topu sağ ayağıyla düzelten Welliton, dar açıdan sol ayağıyla şutunu attı, topu filelere yolladı ve Kayserispor’u 3-1 öne geçirdi.
89. dakikada Oğulcan ceza sahasına girerken Levent’in müdahalesiyle yerde kaldı, hakem Halil Umut Beler penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen golcü oyuncu durumu 3-2’ye getirdi.
90+3’te ise Kayserispor santrası bile olmayan golle maçın skorunu 4-2 olarak belirledi. Welliton hızlı hücumda Güray’ın pasıyla ceza sahasına girerek şutunu çekti ve topu filelere gönderdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.