Çaykur rizespor artık evinde de kazanmak istiyor

Çaykur rizespor artık evinde de kazanmak istiyor

Çaykur rizespor teknik direktörü mehmet özdilek:"henüz kendi evimizde galabiyet sevinci yaşayamadık; amacımız bu zinciri bu maçta kırmak olacak”

Çaykur Rizespor teknik direktörü Mehmet Özdilek, henüz kendi evlerinde galibiyet sevinci yaşayamadıklarını belirterek “Amacımız bu zinciri bu maçta kırmak olacak” dedi.
Ligde şuan itibariyle 10 puan topladıklarını kaydeden Çaykur Rizespor teknik direktörü Mehmet Özdilek, “Evimizde bir karşılaşmaya çıkacağız. Bu avantajı puanlara çevirmek istiyoruz. Rakibimiz 11 puanda. Çok zor gol yiyen ve iyi savunma yapan bir takım. Son iki maçını kaybetmiş bir takıma karşı oynayacağız. Biz henüz evimizde galibiyet sevinci yaşayamadık. Amacımız bu zinciri kırmak olacak. Galibiyetin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Alabileceğimiz tüm maksimum puanları almaya çalışacağız. Önümüzdeki İstanbul Başakşehir maçı bizim için en önemli maçlardan biri. Bir çok oyuncumuz belki bu maça hazır olamayacak, ama şartlar ne olursa olsun bu maçı kazanmaktan başka düşüncemiz olmayacak. Evimizde oynamanın avantajını bu maçta kullanmak istiyoruz. Taraftar bizim için hep önemli, takımlarına destek vermelerini istiyoruz. Destekleri takım için önemli. Ümit ediyorum ki; milli oyuncularımız sakatlanmadan arazıma dönerler. Bu maçın havasına kısa zamanda gireriz. Bu maçtan ilk galibiyetimizi alırız diye umut ediyorum” şeklinde konuştu.
Milli maç için verilen arada milli takıma giden oyuncuların ve bazı problemleri olan oyuncuların yokluğunda kalan oyuncularla yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Özdilek “Milli takıma giden oyuncular aramıza katılmaya başladı. Cuma gününde Oboobona aramıza en son katılacak. Murat Duruer’in sakatlığı var. Kaleci Aykut’un belinde bir sıkıntısı var oda kısa sürede aramıza katılacağını düşünüyorum. Bu şartlarda önümüzdeki maça çıkacağız” diye konuştu.

TAKIMLARI İÇİN MÜCADELE EDEN OYUNCULAR KÜFRÜ HAK ETMİYOR
Kazakistan Milli maçı öncesinde milli kaleci Volkan Demirel'e küfür edilmesi ve yaşananları doğru bulmanın mümkün olmadığını söyleyen Özdilek “Herkes bunu söylüyor ama eylem anlamında çok şey yapılmıyor. Sporun sevgi barış kardeşlik olduğunu unuttuk. Kazanalım da nasıl olsa kazanalım olgusu var. Bu ülke için mücadele eden hiçbir oyuncuya bu tarzı yakıştırmak mümkün değil. Futbolun aktörleri içinde görev alan herkesin görevini yerine getirmesini gerekiyor. İnsanların statlardan kaçtığı gelme istemediği futbol kalitesinin düştüğü bir dönemdeyiz. Mesafe kat edemiyoruz. Futbolun güzelliklerinin konuşulduğu skor ne olursa olsun insanların tribünlerden mutlu olarak ayrıldı müsabakalar olması gerekiyor. Eski taraftar profilinin yeniden gelmesini arzu ediyorum, ama bugünkü imkanlarla bu zor görünüyor. Takımları için mücadele eden hiçbir arkadaşımız küfrü hak etmiyor. Sporcular içinde söylenen zeki çevik ahlaklı olması gerekiyor sözüne de oyuncular uymalı. Olayın başında neler yaşandı bunu tam bilmiyoruz. Ama ne olursa olsun bu baskıyı uluslararası bir çok maça çıkmış bir oyuncu olan Volkan kaldırması gerekirdi. Ama her insanın bir duygusu vardır. Bu duygu yoğunluğu onu belki sahayı terk etmesine neden oldu” ifadelerini kullandı.


LUALUA İLE KİŞİSEL PROBLEMİMİZ YOK
Öte yandan kadro dışı bırakılan Lualua için konuşan Özdilek “Kadro dışı kaldıktan sonra çok çalışma zamanı bulamadı. İzinli olarak memleketine gidip geldi. Pazartesi den itibaren alt yapı ile çalışmalarına devam ediyor. Eğer istikrar yakalayabilirse buradaki A2 maçında kendisini oynatıp gözleyeceğim. Kendisi ile görüşüyoruz, kişisel bir problemimiz yok. Kendisini takip ediyoruz, alt yapı hocaları ile de durumunu gözlüyorum” dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.