Çaykur Rizespor, Erzurumspor ile 32. randevuda

Çaykur Rizespor, Erzurumspor ile 32. randevuda

Spor Toto Süper Lig’de düşme hattı potasında bulunan 18 puanlı Çaykur Rizespor ile 17 puanlı Büyükşehir Belediye Erzurumspor, oynayacakları 20. Hafta maçı ile bu güne kadarki 32’nci randevularına çıkacaklar.

 Spor Toto Süper Lig ekibi Yeşil-Mavili Çaykur Rizespor, ligin ilk devresinde sahasında golsüz berabere kaldığı Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile yarın saat 13.30’da deplasmanda karşı karşıya gelecek.


Bugüne kadar komşu rakibiyle 31 kez mücadele eden Yeşil-mavili ekip, bu maçların 9’unda sahadan galip ayrılırken, 9’unda ise mağlup oldu. 13 karşılaşma ise berabere tamamlandı. Çaykur Rizespor bu maçlarda rakip kaleye 36 gol gönderirken, kalesinde ise 34 gol gördü.

Erzurum deplasmanında oynanan 16 karşılaşmada ev sahibi takımın üstünlüğü bulunuyor. 8 maçta dadaşlar sahadan galip ayrılırken Yeşil-Mavili ekip 3 kez deplasmanda galip gelebildi. 5 maç beraberlikle tamamlandı. Bu maçlarda Çaykur Rizespor 17 gol atarken, kalesinde ise 23 gol gördü.

Rize’de oynana 15 karşılaşmada ise ev sahibi ekibin üstünlüğü bulunuyor. Çaykur Rizespor sahasında rakibini 6 kez mağlup ederken, sadece 1 kez mağlup oldu. 8 maçı ise berabere tamamladı. Bu maçlarda Yeşil-Mavili ekip rakibine 19 gol atarken kalesinde ise 11 gol gördü.

Yankaya ile 15.maç

Maçı yönetecek olan 41 yaşındaki Edirne bölgesi hakemi Özgür Yankaya, 15’inci kez Çaykur Rizespor mücadelesinde düdük çalacak. Yankaya’nın yönettiği bugüne kadar ki 14 maçta Çaykur Rizespor sahadan 8 kez galip ayrılırken, 3 kez de mağlup oldu. 3 maçı ise berabere tamamladı. Bu maçlarda Yankaya, Yeşil-mavili ekibe 28 kez sarı kart, 2 kez de kırmızı kart gösterirken, rakip takımlara ise 38 kez sarı kart, 3 kez de kırmızı kart gösterdi.

Özgür Yankaya Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un ise 3’üncü kez maçını yönetecek. Yankaya’nın yönettiği bugüne kadarki iki maçta da Erzurum ekibi sahadan mağlup ayrılmıştı. Bu maçlarda Yankaya Erzurum ekibine 5 sarı kart ve bir kırmızı kart gösterirken, rakip takımlara da 5 kez sarı kart ve 1 kez kırmızı kart gösterdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.