Çaykur Rizespor'da Kazım Kopuz profesyonele imza attı

Çaykur Rizespor'da Kazım Kopuz profesyonele imza attı

Çaykur Rizespor altyapısında yetişen genç forvet Kazım Kopuz, 5 yıllık profesyonel sözleşmeye imza attı.

 TFF 1. Lig ekibi Çaykur Rizespor’da, Teknik Direktör Hikmet Karaman’ın değerlendirmesi sonucu profesyonel sözleşmeye imza atan son isim 20 yaşındaki genç forvet Kazım Kopuz oldu. Başarılı forvet, kendisini 2022 yılına kadar Çaykur Rizesporlu yapan sözleşmeye imza attı.

Futbola 12 yaşında Gündoğdu Gençlik ve Spor Kulübünde başlayan ve bir yıl sonra Çaykur Rizespor altyapısına transfer olan Kazım Kopuz, U21 Liginde 63 müsabaka olmak üzere Yeşil-Mavili forma altında toplam 174 resmi müsabakada görev aldı. Bugüne kadar 30 gol atan Kazım bu gollerin 13 tanesini U21 Liginde kaydetti.
Geçen sezon U21 Liginde oynanan 33 maçta 2 bin 430 dakika görev alan Kazım Kopuz'un, takımının lig boyunca kaydettiği 38 golün 10’unda imzası bulunuyor. 16 golde ise asist yapma başarısı gösterdi.
Karaman döneminde 14 isim profesyonel oldu
Teknik Direktör Hikmet Karaman, Çaykur Rizespor’da göreve başladığı yaklaşık 3 yıla yakın zaman içinde altyapıdan bugüne kadar 14 genci profesyonelliğe taşıdı.
Karaman’ın teknik direktörlüğü döneminde Yeşil-Mavili altyapıda kaleciler Mert Kuleli ve Mızhat Burak Sarı olmak üzere Muhammed Emin Balcılar, Taha Gür, Furkan Safi, Burak Can Şen, İlyas Sarı, Berat Delihasan, Ufuk Buncukçu, Oğuzhan Malcı, Sinan Yazıcı, Yasin Yavuz, Emir Han Topçu ve son olarak Kazım Kopuz profesyonelliğe geçiş yaptı.
Bu gençlerden Furkan Safi, bu sezon Düzcespor ile bir yıllık kiralık sözleşmeye imza atarken, Ufuk Buncukçu ise Pazarspor’a bir yıllığına kiralık gönderildi. 2 sezondur Düzyurtspor’da görev alan Taha Gür’ün ise kiralık sözleşmesi bu takımla devam ediyor. Kariyerlerine devam eden Burak Can Şen ve İlyas Sarı ile yapılan sözleşmeler kısa zaman sonra feshedilirken, diğer 9 isim ise takımlarında yer alıyorlar.
17 yaşında profesyonelliğe geçiş
Bu sezon başı profesyonel sözleşmeye imza atan bir diğer isim ise 17 yaşındaki orta saha oyuncusu Emir Han Topçu olmuştu.
Aslen Balıkesir-Bandırma doğumlu olan genç futbolcu futbola 12 yaşında Çaykur Rizespor altyapısında başladı. Bugüne kadar Yeşil-Mavili forma altında 91 maça çıkan Emir Han, 31 gole de imza attı. Fiziğiyle dikkat çeken genç futbolcu, profesyonel sözleşmeye imza atışının ardından ilk olarak Ağrıspor ile yapılan hazırlık maçında görev almıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.