Çaykurspor Rafting Tunceli'de 3 Şampiyonluk

Çaykurspor Rafting Tunceli'de 3 Şampiyonluk

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gelişmekte Olan Spor Branşları, Tunceli Valiliği ve Tunceli Belediyesi Organizasyonunda Munzur Vadisinde, 24-27 tarihleri arasında gerçekleşen Türkiye Rafting Şampiyonası ikinci ayak yarışmalarında ÇAYKUR Spor Rafting takımı üç ayrı Türkiye şampiyonluk elde ederek, yarışmaların en başarılı takımı oldu.

 Tunceli, Munzur Vadisi Milli Parkı Uluslararası Rafting pistinde gerçekleşen, Türkiye Rafting Şampiyonası ikinci ayak yarışmaları sonucunda, Antrenörlüğünü Rıza Avcı’nın yaptığı, Çaykurspor Rafting Açık Yaş Erkeklerde 300 tam puanla Çaykur spor Türkiye Şampiyonası birincisi, Muğla Dalaman Belediyesi 270 puanla Türkiye ikincisi, Hakkari Belediyesi 226 puanla Türkiye üçüncüsü oldu.

Çaykurspor Rafting takımı, İkinci ayak Türkiye Şampiyonası U-23 Erkekler kategorisinde de, 300 tam puanla Türkiye şampiyonası birincisi olan takım oldu. U-23 yarışmalarında Muğla Dalaman Belediye Spor 270 puanla Türkiye ikincisi,  Artvin Yusufeli Belediye Spor 235 puanla Türkiye üçüncüsü olan takım oldu.
 
 
Yarışmaların,  U-19 Erkekler Türkiye birinciliğini ise, Rize’nin bir başka takımı olan Ç.Rizespor 280 puanla elde etti. Bu kategoride ’de Çaykur spor Rafting takımı 272 puanla Türkiye ikincisi oldu. Yarışmanın Türkiye üçüncülüğünü 258 puanla, Düzce İli Cumayeri Belediye Spor kazandı. Yarışmaların bayanlar U-19 kategorisinde ise, İstanbul Göztepe Bayan Spor takımı 292 puanla Türkiye birincisi, Muğla Dalaman Belediye Bayan Spor takımı 262 puanla Türkiye ikincisi,  Tunceli Pertek BayanSportakımı 245 puanla Türkiye üçüncüsü oldu.Munzur Vadisi Milli Parkı Uluslararası Rafting Pistinde gerçekleşen Türkiye Rafting Şampiyonası ikinci ayak yarışmalarına, Türkiye’nin farklı illerinden 49 takımdan, toplam 300 sporcunun katıldı. 

 
Adrenalin zirve yaptığı, Munzur Çayı'nın 7 km’lik sert akıntılı parkur bölgelerinde kıyasıya mücadele içerisinde geçen yarışmaların sonucunda, Türkiye'nin farklı illerinde düzenlenecek 3 ve 4'üncü ayak yarışmaları sonucunda elde edecekleri puanlar sonucu dereceye giren takımlar Türkiye'yi Avrupa ve Dünya şampiyonasında temsil edecek.




Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Tunceli'nin Türkiye Rafting Şampiyonası'na ev sahipliği yapmasının bölge için önemli bir gelişme olduğunu belirterek, "Tunceli artık bir huzur ve turizm kentidir. Türkiye şampiyonası hem ilimize hem bölgeye önemli ekonomik ve sosyal katkılar sağlayacaktır. Önümüzdeki yıllarda Avrupa ve Dünya Rafting şampiyonalarını mutlaka Munzur'da gerçekleştireceğiz. Bu şampiyonada katkısı olan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz." diye konuştu. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.