Çaykurspor Rafting'de Türkiye şampiyonu

Çaykurspor Rafting'de Türkiye şampiyonu

Kayseri’nin, Yahyalı İlçesi Kapuzbaşı Şelaleleri, Zamantı Irmağında, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından düzenlenen, U-19 OPEN (Açık yaş) bay ve OPEN bayan R6-1. Ayak Rafting Türkiye Şampiyonasının iki ayrı kategori yarışmalarında ÇAYKUR Spor Rafting takımları şampiyon oldu.

 Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu, Yahyalı İlçesi Kaymakamlık ve Yahyalı Belediye Başkanlığı tarafından ortaklaşa organize edilen yarışmalara, Türkiye’nin değişik illerinden 12 Rafting Kulübü takımından onlarca Rafting Antrenörü, Kulüplerin Yöneticileri ve 100’e yakın profesyonel bay ve bayan sporcu katıldı.U-19 Yarışmalarında Çaykurspor’un ardından ikinciliği Ardeşen Belediye spor Kulübü, şampiyonanın üçüncülüğü ise Rizespor Rafting takım kazanmış oldu. Açık yaş erkeklerde yine birinci olan Çaykurspor’un ardından ikinciliği Rizespor takımı, üçüncülüğü ise, Ruba Doğaspor elde etmiş oldu.Yarışmaların U19 ve U23 etaplarında, 1. Ayak Türkiye Şampiyonu olan Çaykurspor Rafting takımlarının kupa ve madalyalarını, İlçe Kaymakamı Mehmet Alper Çığ ve İlçe Belediye Başkanı Esat Öztürk ve diğer protokoldeki davetiler tarafından tebrik edilerek, taktım edildi. Yarışmalarının ilk gününe Eski Ekonomi Bakanı, Kayseri Milletvekili Mustafa Eltaş’ta katıldı.Yahyalı Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçelerinin tanıtımında başta Rafting As Başkanı Fikret Yardımcı olmak üzere, dört gün dolu, dolu geçen ve ilçeye erken bir bahar coşkusunun yaşanmasına vesile olan bu resmi organizasyonda kendileriyle birlikte emek veren, destek olan, herkese teşekkür ettiler.

Yahyalı Kaymakamı, Yahyalı Belediye Başkanı ve Rafting As Başkanı Fikret Yardımcı, Raftın sporları için çok müsait olan ilçelerinde uluslararası bir spor dalı olan Rafting sporlarının yapılması ve milli sporcularının yetiştirilmesi için üzerlerine düşecek olan her türlü maddi ve manevi desteği ve imkanı oluşturma çalışmalarına başladıklarını ifade ettiler. Şelaleler şehri olan Yahyalı ilçesinde bundan böyle Rafting takımlarının kurulması ve sporcuların yetiştirilmesini talep ettiler.İlk defa Yahyalı’da gerçekleşen Rafting Türkiye Şampiyonası 1.Ayak yarışmalarına, Yahyalı halkı ve bilhassa gençler su sporlarının en önemlilerinden olan Rafting sporuna yoğun ilgi gösterdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.