Cengiz: Rizespor'a Sahip Çıkalım

Cengiz: Rizespor'a Sahip Çıkalım

Rizespor Kulubü Eski başkan Yardımcısı Nurettin Cengiz, önemli açıklamalar yaptı, net mesajlar verdi.

Rizespor'un eski başkan yardımcısı Nurettin Cengiz'den önemli açıklamalar...

Birçok sıkıntı ve sorun yaşayan Rizespor için herkesin yapacak bir şeyi olduğuna dikkat çeken Cengiz, “Bu camia büyüktür. Yeter ki dinamikler harekete geçsin.Takıma ve teknik direktörüne sahip çıksın. Bunlar yapılırsa Rizespor ligde kalabilir” dedi.

Bugün Rizespor incelendiğinde çok farklı durumların görüldüğüne dikkat çeken Cengiz, "Rizespor, bazen takım, bazen camia, bazen de kulüp oluyor. Rizespor maalesef bu üç kavramı bir araya getiremiyor. Bugün kulüp olmuş gibi görünüyor ama takım olamadı. Takım olmuş olsa bile camia olamadı. Çünkü Rize'de büyük bir kopukluk var. Yönetimle şehir, takım ve camia arasında kopukluk var. Sanki araya bir duvar örülmüş. Bu da bizim gibi amatör ruh ile mücadele eden takımlara iyi gelmiyor. Tüm bunların ortadan kaldırılması zor değil. İstendikten sonra birliktelik sağlanır ve çok şey yapılır" dedi.

Bugün Rizespor yönetimi içinde sıkıntılar olduğuna dikkat çeken Yeşil-Mavili takımın eski başkan yardımcısı Cengiz, "Takım olgusu oluşmamış ve bir sürü eksikler var. Ligin ikinci yarısı başlamış hala gerekli transferler yapılmadı. Ben bu sezon Rize’nin işini zor görüyorum. Süper ligde tutunabilmesi için bu kavramların bir araya gelmesi lazım. Ancak üzülerek izliyorum. Bunları bir araya getirmek için kimsenin çabaladığını da maalesef görmüyorum" dedi.

Bir ürünün iyi pazarlanması için herkesin çalışması gerektiğinin altını çizen Nurettin Cengiz, "Rizespor, bir şehir takımı ve başka bir Rizespor yok. Şehrin sosyal ortamı zayıf. Bunu giderecek olanda Rizespor'dur” diye konuştu.

Şehirde ve taraftarda çabuk bir doyumun olduğunu ifade eden Cengiz, “Bunu geçmişte de yaşadık. Rize her zaman bir üstünü istiyor. Hep iyi olacak ama bunun için de üstüne düşeni yapmayacak. Bizim dönemimizde 2. Lig’den 1. Lige çıkmak isterken birçok maçta stadın kapılarını kapatmak zorunda kaldık. Statta olan seyirci kadar dışarıda kaldı. Ancak 1. Lige çıktığımız da tribünler boş kaldı. Ben bunu Rizespor taraftarının çabuk doyumuna bağlıyorum. Kaynaşmayı sağlayamadığın zaman Süper Lig’de asansör takım gibi oluyorsun. Bunu da yaşadık. Süper Lig’de de yalancı bahar yaşıyoruz. Ne alt yapı, ne sosyal donanım ile hiç bir şeyi beceremiyoruz” dedi.

Yapılan tek şeyin günü kurtarmaya yönelik olduğunu dile getiren Cengiz, “Cumhurbaşkanımızın desteğiyle ekonomik sıkıntı çekilmiyor. Ama gelecekte ne olacak, kimse Rizespor´un geleceğini düşünmüyor. Oysa böylesine bir dönem de günü kurtarmak değil, temeli sağlamlaştırıp gelirleri artırmak lazım. Profesyonellikle amatör ruhu bir arada getirmek zorundayız. Yoksa bugün parayı bulursun ama yarın hiç bir şey bulamazsın. Hikmet Karaman 3. kez geldi. Avantaj ve dezavantajları var. Hoca kısa zamanda iyidir ama uzun mesafede icraatları çok fazla ortaya koyamaz. Karaman büyük avantajdır. Rizespor ligde hoca sayesinde kalabilir ama iş gerçekten çok zor" şeklinde konuştu.

Birçok sıkıntı ve sorun yaşayan Rizespor için herkesin yapacak bir şeyi olduğuna da dikkat çeken Nurettin Cengiz sözlerini şöyle noktaladı: "Durum ortada. Takımımıza sonuna kadar sahip çıkıp desteklememiz lazım. Eleştiriyi de pozitif olarak yapmak gerek. Bu camia büyüktür. Yeter ki dinamikler harekete geçsin. Takıma ve teknik direktörüne sahip çıksın.

Bunlar yapılırsa Rizespor ligde kalabilir. Yoksa kalma şansı maalesef yok. İstanbul ´da yaşıyorum ama ruhum ve kalbim Rize'de. Ortak paydamız Rizespor olduğu için bu kulübün Rize'den yönetilmesi için dengeyi sağlayacak, ince ayarları yapabilecek, başkanla camia ve takım arasında kopukluğu giderecek bir organizenin oluşması gerekir."


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.