Cevat KOL'dan Tarihi Yazı

Cevat KOL'dan Tarihi Yazı

Ülkemizde futbol; kin, nefret kusma aracıdır!

 Maçtan sonra yapılan farklı düşüncelerdeki tüm yorumları dikkatle okudum. Olumsuz yorumlarda adalet, vicdan, empati gibi bir şey yok. İntikam var, hınç var, hakaret var, küfür var.  

Üç beş Rizelinin şike konusunda söyledikleri ile intikam alma duygusu doğru değil. Sosyal medyada kimin kim olduğu belli değil. Hele Twitter da hiç değil. Kadın rumuzu ile yazı yazanı mı ararsınız, erkek kılığına girmiş kadını mı? Bunlara dikkat etmek lazım. Bunlar provokatör. Ateşe benzin dökerler!

Atatürk Anıtı'nın kaldırılması ile ilgili bağlantı kurup "oh olsun" diyen de az değil. Trabzon ile Trabzonspor'u bir tutmadığını belirten Prof.Dr. unvanlı belediye başkanının Trabzonspor delegelerine "Onlar CHP'li" diyerek küme düşmelerini bu partiye, partililere bağlaması ne kadar komikse, Rize Valiliği ile Rize Belediyesinin aldığı kararla Atatürk Anıtı'nın kaldırılmasını bu işle bağdaştırmak o kadar komik. İçimizdeki celladı, şeytanı işe göndereceğiz diye adres aramayalım. 

 

Kimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi üzerinden yüklendi. "Oh oldu" dedi. Aynı partiye yüzde 75 oy veren Trabzonlunun böyle bir konuda "oh" deme hakkı yok..

Rizespor ile Bursaspor bırakın kendi kaderini kendi belirlesin. Ben hiç bir şeye bakmam. 90 dakika içinde oynanan ahlaklı, mücadeleci futbola bakarım. Var mı? Siz cevabı verin..

Trabzonspor çok şey kaybetti, bunun farkında değil. Bu takımı çekemeyenler eskiden "Burası leş gibi hamsi kokuyor" diye bağırırdı, şimdi başka şeyler bağıracaklar. 

Kayseri maçı ile şike davasının önünü kesip Bursa maçı ile üzerine beton döktük.

Trabzon'un tarihini bilmeyenler ahkam kesiyor.

Trabzon adı ağabeydi, akil adamdı.

Trabzon ismi taraf olmaz adalet dağıtırdı. Mazlumu korur, hakkını teslim ederdi. Ya şimdi?

O tertemiz giydiğimiz yeni sezon formasının hakkını veremedik. Çamur sıçradı. Yazık oldu. Bu kafa 50. yılı başlamadan bitirdi. Kombine satmaz, taraftar zor gelir. Boş tribünlere devam. 

Aklı başında Rizelilerin sesinin çıkmamasını çok yadırgamamak lazım.

Cenaze evinde düğün havası olmaz!

İki il birbirine küstü, darıldı, kırıldı. Karadeniz karardı. Hani futbol dostluk kardeşlikti.?

Günün en anlamlı cümlesini Asim Örem hoca söyledi: Empati yapmak lazım. Sana yapılmasını istemediğini başkasına yapma.

Böyle futbola lanet olsun..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.