Ç.Rize'den Passolig Kart Uyarısı

Ç.Rize'den Passolig Kart Uyarısı

Ç.Rizespor Kulubünce, Torku Konyaspor maçını izlemek isteyen taraftarların, kanuni bir zorunluluk haline gelen Passolig kartına sahip olmaları gerektiği hatırlatıldı.

Ç.Rizespor Kulubü’nden Passolig kartı ile ilgili açıklama… Erkek, kadın ve çocuk ayrımı olmadan kanunlar gereği artık sadece Passolig kartı veya kombine kartı olan seyircilerin stadyumlara girebilecek.

Ç.Rizespor Kulubü’nden yapılan açıklamada hafta sonu oynanacak olan Torku Konyaspor müsabakası ile uygulamaya konulacak Passolig kartı olmayanlar ile kombine kart sahiplerinin dışında maçlara girilemeyeceği belirtilirken bunun kanuni bir zorunluluk olduğu hatırlatıldı. PASSOLİG kartlarının dağıtımının ise Salı – Cumartesi günleri mesai saatleri içerisinde Rize Yeni Şehir Stadyumunda yapılacağı kaydedildi.

PASSOLİG KART

6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Kanunu'nun getirdiği e-bilet projesi kapsamında bir yenilik olan Passolig kart; stadyumlara girişi sağlayan ve kişiye özel bir sportif kimlik kartı olmanın yanı sıra, alışveriş ve ulaşım başta olmak üzere günlük hayatın birçok alanında kullanılabilecek.

Elektronik biletler Passolig kartlara yüklenecek ve maçlara çok daha hızlı bir şekilde, uzun kuyruklarda beklemeden girmek mümkün hale gelecek. Passolig kart, futbol tutkunlarına tek bir kartta pek çok kartın sağladığı faydayı sunacak. Maç bileti, banka kartı, kredi kartı, kulüp taraftar kartı, anlaşmalı şehirlerde ulaşım kartı ve mağaza indirim kartı, artık tek bir kartta bir araya gelecek.

SİSTEM NASIL ÇALIŞACAK?

Artık maçlara girmek isteyen taraftarlar internet sitesi veya özel satış noktalarından Passolig kartlarını alacak.

Passolig kartları kişiye özel olacak ve satın alınan elektronik maç biletleri bu kartlara yüklenecek. Taraftarlar kartlarını stadyum kapılarında bulunan elektronik okuyuculara okutarak içeri daha hızlı girebilecekler ve kendi koltuklarında oturabilecekler.

Passolig kartlar ister internetten, ister cep telefonundan kendi internet sitesinden girip kolayca alınabilecek. Sporseverlerin kartlarını alabilmeleri için, başvuru formunu doldurup, fotoğraflarını yükleyip, ödemeyi gerçekleştirmeleri yeterli. Sonrasında Passolig kartlar isteyene kurye ile adresine gönderildiği gibi, isteyene de stadyum gişeleri ya da belirli PTT şubelerinden teslim edilebilecek.
Bu sezon alınacak olan Passolig elektronik kartlar 2014-2015 sezonu sonuna kadar geçerli olacaktır.

14 NİSAN SON GÜN

14 Nisan'dan itibaren elektronik kart sahibi olmayanlara maç bileti satışı yapılmayacak. Bu tarihten itibaren bilet satın almak isteyen taraftarların öncelikle Passolig kart almaları gerekecek.

Passolig kart sahibi olan taraftarlar ister bilet sitesi üzerinden, ister gişeden isterlerse de Türkiye genelindeki binlerce noktadan kartlarına maç bileti yükleyebilecek. Kombine bilet sahipleri de Passolig kart sahibi olmalarıyla birlikte, maçları kartlarına tanımlayacak. Satın alınan maçın bilgisi, tüm detaylarıyla kart sahibinin e-posta adresi ile paylaşılacak, cep telefonuna mesaj olarak iletilecek. Ayrıca kart sahipleri stadyumlarda, maç günleri konumlandırılacak el terminalleri aracılığıyla bilet bilgilerinin yazılı çıktısını alabilecek.

Passolig kart sahipleri yükledikleri maça ilişkin her türlü detaylı bilgiye (koltuk numarası, maç saati, maçın oynanacağı tarih, maçın oynanacağı stadyum vs) rahatlıkla ulaşabilecek.

Kombine kart sahipleri 2013-2014 sezon sonuna kadar mevcut kombine kartlarıyla statlara giriş yapabilecekler. 2014-2015 sezonu için kombine kart almak isteyen taraftarların Passolig Elektronik Kart sahibi olmaları gerekecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.