Eskişehirspor - Çaykur Rizespor Maçına Doğru

Eskişehirspor - Çaykur Rizespor Maçına Doğru

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, bu hafta oynanacak Çaykur Rizespor maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Maç öncesi takım ve futbolcuların son durumu ile ilgili açıklamalar yapan Sağlam, Beşiktaş maçının kendileri açısından zor koşullarda güzel bir karşılaşma olduğunu söyledi. Beşiktaş maçını kazanmayı hak ettiklerini ifade eden Sağlam, "Çeşitli şansızlıklar nedeniyle 1 puanla yetinmek zorunda kaldık. Çok üzülsek de oyuncularımızın yüksek performansı bizi memnun etti. Bu karşılaşmayı bir kenara bırakmalıyız. Olumsuzluklar maalesef bir sonraki karşılaşmada bizi olumsuz etkiliyor. Bunları bir kenara bırakılım, olumsuzluklardan fazla etkilenmemek gerekiyor. Geleceğe odaklanmalıyız" dedi.

"ÇAYKUR RİZESPOR MAÇINDA İSTİKRAR ORTAYA KOYMAK ZORUNDAYIZ"

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında oynayacakları Çaykur Rizespor maçıyla ilgili konuşan Sağlam, "Rize maçında takım olarak bir istikrar ortaya koymak zorundayız Gençlerbirliği ve Beşiktaş maçlarının güzel şeylerini fazlalaştırmak gerekiyor. Hatalarımız da olabilir, biz genç bir takımız. Kamil ve Ahmet Süper Lig'deki 15. maçını oynuyor. Berkay, Birol, Lawal da öyle. Mori bu ligin yeni oyuncusu ve Süper Lig'i bilmiyor. Baktığımız zaman 7-8 oyuncusunun Süper Lig'e adapte olmadığı bir takımız. Bu yüzden oyuncuların Süper Lig'i anlamaları, ekip bütünlüğü koymaları zaman alacak. İyi niyetli oyuncularımızla taraftarlarımızla birlikte bu süreyi kısaltmaya çalışıyoruz. O yüzden zaman zaman sıkıntılarımız oluyor, hatalarımız oluyor ve olacak da. Taraftar da bunu hoşgörü ile karşılarsa, bu kardeşlerimize yardımcı olmalıyız. Bunu Eskişehirspor menfaatine yapacağız. Daha az hata ile bunları atlatacağız. Daha güzel bir takım çıkacak" diye konuştu.

"ÇAYKUR RİZESPOR MAÇI ÇOK ÖNEMLİ"

Çaykur Rizespor maçında kendilerini zorlu bir karşılaşma beklediğini kaydeden Sağlam, "Biz kendimize yakışan mücadeleyi ortaya koyup, futbol adına iyi olanı yapmaya çalışıyoruz. Bunları üst seviyeye çıkarırsak bizim adımıza güzel bir karşılaşma olacak. Takımın coşkusunu, taraftarın katkısını herkes biliyor. Taraftarımızın Passolig sıkıntısı var. Bu sıkıntıyı ortadan kaldırmamız gerekiyor. Sayı artıyor, Rize maçının saati ve havası çok güzel. Gençlerbirliği maçından daha çok taraftarın gelmesini bekliyoruz. Takımınızın çok büyük performans koyacağına inanıyorum. Takımı desteklesinler, onların yardımı ile coşkulu ve güzel bir Pazar geçireceğiz" açıklamasında bulundu.

"HAKEMLERE RAHATÇA MAÇ YÖNETECEK ORTAM HAZIRLANMALI"

Gazetecilerin hakem hataları ile ilgili sorularına yanıt veren Sağlam, “Hakemler bu işin bir parçası. Hiçbir hakemin böyle peşin bir hükümle 'bu takımın lehine ve aleyhine karar vereceğim' diyeceğine inanmıyorum ama şu var; maalesef ülkemizde hakemlerimize çok ciddi baskı var. Bu baskıyı ortadan kaldırmamız lazım. Rahat bir karar vermelerini istiyorsak bunu kaldırmamız gerekiyor. Futbolun içindeki herkesin, bizler de dahil olmak üzere kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Başkanı, yöneticisi, kulübü temsil eden, medyadaki arkadaşlarımız, teknik adamlar, sahadaki futbolcular, tribündeki maçları seyredenler, herkes kendini sorgulamak zorunda. Davranışlarımızı ve söylemlerimizi sorgulamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

"SERDAR KARAKTERLİ BİR OYUNCU"

Sağlam, Beşiktaş maçı sonrası taraftarın eleştirisine maruz kalan Serdar'la ilgili ise şunları söyledi:
"Serdar’ın üzerine çok gelindi. Serdar çok düzgün bir insan, karakterli bir oyuncu. Bazı arkadaşlarımız eleştirinin dozunu arttırıyorlar, vicdan sahibi olmak lazım. Suçlarken iyi düşünmek lazım. Arkadaşların ailesi ve eşi var. Biraz düşünmek lazım. Bu Eskişehirspor’un bir oyuncusu. Eleştirinin arkasında bir suçlama varsa vicdanlı olmak lazım."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.