Eskişehirspor - Çaykur Rizespor Maçının Ardından

Eskişehirspor - Çaykur Rizespor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında sahasında Çaykur Rizespor’u ağırlayan Eskişehirspor, 2-1 mağlup oldu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, futbolun şanssız tarafına denk geldiklerini ifade etti. Çaykur Rizespor maçının geçen haftalarda oynanan Gençlerbirliği maçına benzediğini belirten Sağlam, “Güzel bir maç izletip, kazanmak istedik. Maça da çok iyi başladık. Direklerden dönen topumuz, kalecinin çok iyi çıkardığı pozisyon, Ömer ile vuramadığımız çok net bir pozisyon, baktığımız zaman Gençlerbirliği maçının bir benzerini yaşadık maalesef. 55. dakikada kalemize gelen ilk top, yine bir şans golüyle son buldu. Sonra skoru değiştirmek için çabamız vardı. O arada risk de aldık ama skoru dengeledik. Sonrasında maalesef 2’ye 1 bir pozisyonda çok net bir pozisyon hatasıyla golü yedik. Biz genç bir takımız. Zaman zaman defansta hatalar yapıyoruz ama bu kadar iyi oynarken, çok zor gol bulurken, bu kadar kolay gol yemek bizi üzüyor. Futbolun da şanssız tarafına denk geliyoruz. Gençlerbirliği’nde uzaklaştırırken, burada diziyle kontrol ederken çok şanssız goller yedik. Sonra oyunun dengesi de değişiyor, risk almaya başlıyorsun” dedi.

“TAKIMDAN UMUTSUZ DEĞİLİM”
Üzüldüğünü ve bugün taraftara 3 puan hediye etmeyi hedeflediğinden bahseden Sağlam, “Bugün ben üzüldüm. Stada gelen taraftarımıza 3 puan hediye etmek istiyordum. Olmadı, hakikaten taraftarımız bizden daha fazla istedi, onların bu isteğine cevap veremedik. Bu takımdan kesinlikle umutsuz değilim. Öğreneceğimiz çok şey var. Geçiş döneminde yapılan bu hatalar, bize daha az pahalıya mal olur ki, genç kardeşlerimizin motivasyonu kendi gelişimleri açısında çok önemli. Devam edeceğiz, çalışacağız, daha fazla çalışacağız” diye konuştu.
“Gereksiz kartların bir takımı ne kadar etkilediğini de gördük” diyen Sağlam, şöyle devam etti:
“Rogelio Funes Mori’nin olmaması bizi etkiledi ama tabi ki daha iyi bir sonuç bekliyorduk, olmadı. İnşallah bundan sonraki maçlarda hataları azaltıp iyi şeyleri daha iyi yapıp, gol yemeden, futbolun şansının bize yardım etmesini de bekleyeceğiz. Ben taraftarımıza teşekkür ediyoruz. Bu takım bundan çok daha iyi olacak, bundan adım gibi eminim. Rizespor’u da tebrik ediyorum.”

“BASKILI OYUNU DEVAM ETTİRECEĞİZ”
Eskişehirspor’un şanssız goller yediğini dile getiren Sağlam, “Biz bu baskılı oyunumuz devam ettireceğiz, daha da üstüne koyarak devam ettireceğiz. Bu şanssızlık hep böyle gitmeyecek. Futbolun şanssız tarafına denk geldik, yoksa çok kötü oynadık, mağlubiyeti hak ettik diyemiyorum. Şanssız goller yedik. Ofansif anlamda daha güzel şeyler yapmamız lazım. Çalışıp geliştireceğiz, bu takımda 7-8 tane genç oyuncumuz var. Ben bu takımdan kesinlikle umutluyum, gelecek adın olumsuz bir beklentim yok” şeklinde konuştu.

ÇAYKUR RİZESPOR CEPHESİ
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise konuşmasına, takımının oyuncuları tebrik ederek başladı. “En büyük övgüyü oyuncularım hak ediyor, çok zor bir deplasmanda gerçekten ihtiyacımız olan bir galibiyetle evimize dönüyoruz” diyen Özdilek, “Bayram olması vesilesiyle camiaya iyi bir bayram hediyesi oldu diye düşünüyorum. Özellikle geçen hafta kaybetmemiz, bizi psikolojik anlamda biraz daha sıkıntılı bir sürece itti. Bunun yansımasını ilk 30 dakikada hissettik. Rakibin 2 çok net pozisyonu var ama kaleci Serkan bugün harika bir müsabaka çıkardı. 30. dakikadan sonra var olduğumuzu hissettik ve oyuna dahil olduk. İkinci yarı başından golü bulmak, bizi daha yukarı taşıdı. Ondan sonraki süreçte Eskişehir’in boşalttığı alanlarda doğru zamanda doğru çıkışlar yaptık. Son finali yapamadık. Belki oyunu 1-0’dan sonra 2-0 yapıp koparabilirdik. Akabinde fazla geri çekilmenin getirdiği psikolojik baskı golü yememize neden oldu.”

Özdilek, genel hatlarıyla bugün istediklerini aldıklarını vurgulayarak, "Eskişehir’de Eskişehirspor'a karşı oynamak kolay değil. Hele rakibin de çok ihtiyacı olduğu bir ortamda buradan galibiyetle gitmek bundan sonraki süreç adına önümüze daha net bakmamıza neden oluyor. Sevineceğiz ama önümüzde çok uzun bir maraton var” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.