Eskişehirspor:0 Trabzonspor:2 Maç Özeti Ve Golleri

Eskişehirspor:0 Trabzonspor:2 Maç Özeti Ve Golleri

Spor Toto Süper Lig'in 5 haftasında Trabzonspor Eskişehirspor deplasmanına konuk oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 5 haftasında Eskişehirspor deplasmanına konuk olan Trabzonspor Burak Yılmaz'ın golleri ile maçtan 2-0 galip ayrıldı.

Ligde ilk galibiyetini geçen hafta Karabükspor karşısında alan Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'deki kötü gidişatını iyiye çevirmek amacıyla Eskişehirspor deplasmanında gitti.

Avrupa'da fırtına gibi esen bordo mavililer Eskişehirspor maçına da tutuk başladı. İlk yarıda ileri uçta Burak Yılmaz'ı topla buluşturmakta güçlük çeken Trabzonspor, ikinci yarıya bambaşka bir oyun anlayışı ile çıktı.



İkinci yarının hemen başında Eskişehirspor Serdar ile net bir golden yararlanamazken Trabzonspor'da Burak Yılmaz 55 ve 57. dakikalarda sahneye çıkarak takımını 2-0 öne geçiren isim oldu.

Kalesinde 2 golü birden gören Eskişehirspor, bu dakikadan sonra oyunu Trabzonspor yarı sahasına yıksa da pozisyon bulmakta zorlandı.

Mücadelede başka gol olmayınca karşılaşma 2-0 Trabzonspor'un üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonucun ardından bordo mavililer ligdeki ikinci galibiyetini alarak puanını 8'e yükseltirken Eskişehirspor 7 puanda kaldı.
DEDE SOLDAN ETKİLİ OLDU

Eskişehirspor'da bu sezon Borussia Dortmund'dan transfer edilen Dede, ev sahibi ekibin nadir ataklarında sol kanattan yaptığı bindirmelerle etkili olmaya çalıştı.

Sol kanatta birçok pozisyonda topla buluşan Dede, ceza sahasına yaptığı ortalarla Trabzonspor kalesinde tehlike yaratan isim oldu.
IVESA'DAN MÜTHİŞ REFLEKS

Trabzonspor'un Eskişehirspor kalesine yüklendiği dakikalarda Halil ceza sahası içinde topla buluştu. Rakibinden sıyrılıp iyi bir vuruş yapan Halil'in şutunu kaleci Ivesa zor pozisyonda müthiş bir refleksle çıkardı.

Pozisyonun devamında topla buluşan Halil, Eskişehirspor savunmasının müdahalesiyle yerde kaldı. Trabzonsporlular bu pozisyında penaltı beklese de hakem Yunus Yıldırım oyunu devam ettirdi.
TOLGA KÖŞEDE YAKALADI!

Ev sahibi Eskişehirspor'un nadir gelişen ataklarında Koray, Trabzonspor yarı alanında topla buluştu. Bordo mavili oyunculardan birer birer sıyrılan Koray ceza sahasına girmek üzereyken vuruşunu yaptı ama köşeye giden topu kaleci Tolga son anda kurtardı.

Tolga'nın sektirdiği topa Kamara hareketlendi ancak Tolga ikinci hamlesinde de başarılı olunca gole izin vermedi.
SERDAR NET KAÇIRDI

İkinci yarının başında maça hızlı başlayan Eskişehirspor, sol kanattan Trabzonspor kalesindeki ilk tehlikeli atağını gerçekleştirdi.

Bordo Mavililerin sol kanadından yapılan ortaya ceza sahası içerisinde müsait pozisyonda kafayı vuran isim Serdar olurken tecrübeli golcü topu ağlara göndermeyi başaramadı.

Serdar'ın kafa vuruşu direğin hemen yanından auta gitti.

Mücadelenin 89. dakikasında kaleci Tolga ile karşı karşıa kalan Serdar, vuruşunu yapmakta gecikince bordo mavili savunma top ayak koydu ve tehlikeyi uzaklaştırdı. Bu atağın ardından Eskişehirspor net bir gol pozisyonundan daha eli boş dönmüş oldu.
BURAK FIRTINA GİBİ ESTİ!

İkinci yarıya kötü başlayan Trabzonspor kontra atakla çıktığı pozisyonda Eskişehirspor savunmasını az adamla yakaladı.

Topla buluşan Burak ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı ve savunmaya da çarpan top Es-Es ağlarıyla buluştu 1-0.

Bu golün hemen ardından neye uğradığını şaşıran Eskişehirspor, savunmada hata yapıp topu kaptırınca Burak Yılmaz bir kez daha topu ağlara gönderdi ve skoru 2-0 yaptı.

İkinci golde ceza sahası dışında topla buluşan Burak Yılmaz mükemmle bir vuruşla hem kendisinin hem de takımının 2. golünü atmayı başardı.
COLMAN DİREĞİ GEÇEMEDİ!

63. dakikada Colman'ın kullandığı frikik kaleci Ivesa'nın bakışları arasında direkten dönerken Trabzonspor'un 3. golü de kaçmış oldu.

Pozisyonun devamında Serkan'ın vuruşunu kaleci Ivesa son anda yaptığı müdahale ile kornere gönderdi.
ADRIAN KARŞI KARŞIYA

Mücadelenin son dakikalarında Trabzonspor kalesine yüklenen Eskişehirspor defansta da açıklar verdi. Trabzonspor'un ani atağında topla buluşan Adrian kaleci Ivesa ile karşı karşıya pozisyonda topu tecrübeli kaleciye nişanlayınca skoru 3-0 yapmayı başaramadı.

Adrian bu pozisyonun ardından oyundan alınırken Polonyalı oyuncunun kaçırdığı gol sonrası hayli üzüldüğü görüldü.
BU SEZON SAHASINDA İLK KEZ YENİLDİLER!

Sezona Beşiktaş'ı kendi sahasında 2-1 yenerek başlayan Eskişehirspor tek mağlubiyetini geçen hafta Galatasaray deplasmanında almıştı.

Trabzonspor maçına kadar sahasında Beşiktaş'ı yenen ve Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalan kırmızı siyahlı ekip, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon sahasındaki ilk mağlubiyetini almış oldu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.