fırtına italyayı kavurdu

fırtına italyayı kavurdu

'Hey Trabzonlu! Tarih yazmaya hazır mısın' demiştik

Sözümüz sana Tolga, Karadeniz’in çocuğusun sen, Bordo-Mavi destanları anlat’ demiştik... Tolga, bir destan nasıl yazılır, cümle aleme anlattı... ‘Sözümüz sana Şenol hoca... 28 yıl önce İnter’i nasıl devirdiğinizi anlat... Anlat ki bilsinler, anlat ki kopsun Fırtına’ demiştik... Anlattı Şenol hoca ve koptu FIRTINA... İster San Siro deyin o stada, ister Giuseppe Meazza... Dünya devlerinin korkudan dizlerinin titrediği bu statta, kazanan ilk Türk takımı oldu Trabzonspor... 14 Eylül 1983’te Avni Aker’de Tuncay Soyak’tı kâbusları, 14 Eylül 2011’de ise Celustka... 28 yıl önce, 28 yıl sonra... Değişen çok şey yok aslında... Devler Ligi gruplarında ilk maçımızdı, kazandık ve grubun en tepesine TRABZON yazdırdık.

Dönerse senindir

Futbol hayattan kopmaz bence, hatta fazlaca benzer... Sevgili gibidir top da, maç da. Dönerse senindir! Döndü de dün gece... Bir yanda Manisa maçının, bizzat Şenol Güneş’in değerlendirmesiyle ‘şımarık’ takımı ‘döndü’, bu kez bambaşka bir konsantrasyonla oynadı. Sertliğe sert, pozisyona pozisyonla... Kaçanı kovaladı Trabzonspor, döndü maç bir kaç kere...

İlk 25 dakikalık Inter üstünlüğü, ardından Zarate’nin yakın mesafeden şutu ve Tolga’nın kurtarışı. İkinci yarıda da aynıydı ilişki aslında. Trabzonspor sadece ortalamayı tutturabildiği anlarda ev sahibi inanılmaz işler yaptı. Tam
Meazza’da ‘61 kutlaması’ vardı ki, Milito pek de günün anlam ve önemini bilmediği için pozisyona girdi, vurdu... Malum sonuç; top Tolga’daydı. 73’te de bir benzeri... Tek değişiklik Milito’nun bu kez ayağı ile değil kafasıyla topu gol amaçlı yollamasıydı. Kaleyi bulsa Tolga çıkaracaktı, biraz da bulmadığına kızdı!

Tolga’ya koşmak lazım

Artık tam da bizim kafamızda ‘beraberlik bile iyidir’ noktasına gelinen anlara girilmişti ki... Kullanılan korneri Halil selamladı, nefis bir sol voleyle ortayı tamamladı; üst direk... Döndü işte o an. Direkten dönüp auta da gidebilirdi o top, rakibi de... Gitmedi. Celustka’ya geldi. O da ‘haddini aşan’ bir sol çaprazdan arka direğe plaseyle ‘senindir’ dedi! Aslına bakılırsa o dün gecenin renginde Halil-Celustka ikilisi önemli bir rol oynamıştı ama bir adamı unutmak çok büyük bir ayıp olur. O adamın adı da Tolga Zengin’dir. Onur’dan aldığı demek yerine Onur’a verdiği eldivenleri o kadar iyi değerlendirdi ki, dün gece ona koşmak lazımdı. Tebrikler kardeşim!

Serhat Demirtaş

        


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.