Futbol'un Robin Hood'u Ç.Rize

Futbol'un Robin Hood'u Ç.Rize

Ç.Rizespor ligin 6. Haftasında evinde oynayacağı lig sonuncusu Balıkesir maçından mutlak üç puan bekliyor ama geçmiş yıllarda yaşadığı acı tecrübe hafızalarda sıcaklığını koruyor.

 Yeşil-mavili takım son iki sezon içinde lig sonuncusu ile yaptığı karşılaşmalardan mutlak favori olmasına karşı sahadan boynu bükük ayrılan ekip olmuştu.
 
Robin Hood gibi “Zenginden almış, fakire vermişti”
 
Önceki yıllarda yeşil-mavili takım ligin sonuncusu sırasında yer alan takımlara karşı çıktığı maçlarda “acıma hissi” , maç sonu “açıma yoksa acıtırlar” deyimine bırakmıştı.
 
Çok değil geçen sezon lig sonuncusu Kayserispor , Rize deplasmanında sekiz hafta kazanamayarak gelmiş, maç sonunda Kayseri’ye 2-0 lık net bir galibiyetle geri dönmüştü. Yine geçen sezon ilk devrenin son haftasında lig sonuncusu konumunda yer alan Elazığspor evinde Rizespor’u 1-0 ile geçerek hem uzun haftalar sonunda galibiyet sevinci yaşamış hemde o maç ile çıkışa geçmişti.
 
Yeşil-mavili takımın lig sonuncularına karşı gösterdiği cömertlik geçmiş yıllarda PTT 1.Liginde de karşımıza çıkmıştı. Buna göre değişik haftalarda lig sonuncusu olarak Rizespor ile karşı karşıya gelen Göztepe ve Ankaragücü takımları o hafta oynadıkları Ç.Rizespor maçını kazanarak ilk galibiyetlerini almıştılar.
 
Pazartesi akşamı oynayacağımız Balıkesir karşılaşmasıda bunlardan biri. Rakip lig sonuncusu, aman dikkat. Hafife alma.. Zaten BALKES takımı ile 39 yıl üzerine karşı karşıya geliyoruz. 73-74 sezonunda oynanan iki maçıda Balıkesir kazanmıştı. Bu takıma karşı bırakın galibiyeti, beraberliğimiz bile yok. Pazartesi akşamı hem uzun bir aradan sonra iç saha galibiyetine merhaba diyelim, hemde 39 yıl sonra rövanşı alalım. Sakın acımayın!..Yoksa.....
HABER & YORUM: SELİM DENİZALP

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.