Galatasaray 2 Bursaspor 1 Maç Özeti

Galatasaray 2 Bursaspor 1 Maç Özeti

Süper Lig'in 6. haftasında Galatasaray, ligin güçlü ekiplerinden Bursaspor'u Elmander ve Baros'un golleriyle 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Spor Toto Süper Lig 6. hafta maçında Galatasaray sahasında Bursaspor ile karşılaştı. Türk Telekom Arena'da oynanan mücadeleyi sarı kırmızılı ekip 2-1 kazanmayı başardı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 20. dakikada Johan Elmander ve 87. dakikada Milan Baros kaydetti.

Bursaspor'un tek golünü ise 80. dakikada Serdar Aziz attı.



Galatasaray'ın ilk golünün hazırlayıcısı olan Engin Baytar, 67. dakikada sakatlanarak yerini Sercan Yıldırım'a bıraktı. Bursaspor'un kornerden bulduğu golden önce Sercan Yıldırım'ın taç yerine kornere attığı top sonrası ise yeşil beyazlılar beraberlik golünü buldu. 87. dakikada ise Milan Baros sahneye çıktı ve maçın skorunu tayin etti. Fatih Terim ise yaptığı kritik değişikliklerle üç puanı hanesine yazdırtmayı başardı.



Bu sonucun ardından sarı kırmızılılar puanını 13'e çıkartırken; Bursaspor ise 9 puanda kaldı.

Önümüzdeki hafta Galatasaray deplasmanda Medical Park Antalyaspor ile, Bursaspor da sahasında Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek.

TERİM KADROYU BOZMADI

Spor Toto Süper Lig karşılaşmasında Bursaspor'u ağırlayan Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, Ankaragücü maçının 11'inde değişiklik yapmadı. Sarı-kırmızılı takımın Ankaragücü karşısında aldığı 3-0'lık galibiyetten ötürü oldukça memnun olan Terim, kadroda herhangi bir değişiklik yapmadan, aynı 11'i Bursaspor'a karşı da sahaya sürdü.

Ankaragücü maçında yedek soyunan Servet Çetin, (A) Milli Takım'la 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde sahaya çıktıktan sonra dönüşünde ilk 11'de kendine yer bulamadı. Terim, Servet'i yedekler arasında tuttu.

ARENA'DA AĞIR ZEMİN ŞARTLARI...
BAYTAR'DAN ELMANDER'E ŞIK ASİST

Türk Telekom Arena'da soğuk hava şartları ve sağanak yağmurun etkisiyle başlayan maç, takımların hem rakip hem de zeminle boğuşmasına sebep oldu. İlk tehlikeli atak Bursaspor'dan geldi. 2. dakikada Ozan İpek'in ortasında Sestak'ın kafa vuruşu Muslera'da kaldı. İlk 10 dakika Bursaspor kalesine gitmekte zorlanan Galatasaray, sağ ve sol kanattan geliştirdiği ataklarla gol aradı. Sarı kırmızılı takımın aradığı gol 21. dakikada geldi. Engin Baytar ceza alanı dışında topla buluştu. Rakiplerini bir bir geçerek ceza sahası içine giren Engin, boştaki arkadaşı Elmander'e pasını verdi. Müsait durumdaki İsveçli golcü, tek vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve G.Saray 1-0 öne geçti: 1-0

KAZIM KAZIM TAMAMLAYAMADI
44. DAKİKADA PENALTI İTİRAZLARI...

Maçın 33. dakikasında topsuz alanda sakatlanarak kendisini yere bırakan Kazım Kazım, dört dakika sonra yine sol baldırını tuturak saha kenarına geldi. Oyuna devam edemeyeceği anlaşılan milli futbolcu 39. dakikada yerini Eboue'ye bıraktı.

İlk yarının son dakikasında soldan ceza sahasına giren Eboue, solundan atıp sağından geçmek istediği Stepanov'un müdahalesiyle yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Hüseyin Göçek devam kararı verirken, sarı-kırmızılı oyuncular pozisyonun penaltı olduğunu iddia ederek bir süre itirazda bulundu.

BU KEZ BURSASPOR PENALTI BEKLEDİ

İkinci 45 dakikada iki takım da istekli oyununu sürdürmeye devam etti. Orta alanda üstünlüğü ele geçiren taraf, rakip kalede etkili olurken; 58. dakikada Bursaspor ciddi bir pozisyona girdi. Ozan İpek'in sol kanattan yerden ortasına penaltı noktası üzerinde Batalla vurdu. Topun önüne atlayan Ujfalusi'nin koluna çarpan meşin yuvarlak sonrası yeşil beyazlılar hakem Hüseyin Göçek'ten penaltı bekledi; ama Göçek 'devam' kararı verdi.

ZEMİN, SAKATLIKLARI DA BERABERİNDE GETİRDİ

İlk yarıda Kazım Kazım'ın sol baldırından sakatlanmasının ardından, ikinci yarının 67. dakikasında bu kez Engin Baytar sol kasığından sakatlanarak oyuna devam edemedi. Seke seke kenara gelen Engin Baytar yerini eski Bursasporlu Sercan Yıldırım'a bıraktı.

SERCAN KORNERE ATTI, SERDAR AZİZ GOLÜ ATTI

Maçın son bölümlerinde Bursaspor rakip yarı alanda etkili olmaya çalışırken; duran toplarla pozisyon aradı. 80. dakikada ise Bursaspor beraberliği yakaladı. Sercan Yıldırım, Hakan Balta'nın yerde kaldığı; ama oyunun devam ettiği pozisyonda topu taç yerine kornere attı. Vederson'un kullandığı kornerde ön direğe iyi hareketlenen Serdar Aziz'in kafa vuruşu ağlarla buluştu: 1-1

BAROS SON NOKTAYI KOYDU

Beraberlik golünden sonra Riera'nın yerine Baros girdi. 83. dakikada oyuna giren Baros 4 dakika sonra golünü kaydetti. Sercan Yıldırım, Elmander ve Baros paslaşmasında Çek golcü ceza alanı içinde tek vuruşla kaleci Carson'u mağlup etti ve G.Saray 2-1 üstünlüğü yakaladı: 2-1

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.