Galatasaray:2 Eskişehirspor:0 Maç Özeti Ve Golleri

Galatasaray:2 Eskişehirspor:0 Maç Özeti Ve Golleri

Spor Toto Süper Lig'de 4. haftanın kapanış maçında Galatasaray sahasında oldukça etkili ve istekli oynadığı maçta Eskişehirspor'u iki golle mağlup ederek taraftarını mutlu etti.

Spor Toto Süper Lig'de 4. haftanın kapanış maçında Galatasaray sahasında Eskişehirspor'u ağırladı. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan maçı Galatasaray 2-0'lık skorla kazanmayı başardı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 24. dakikada Gökhan Zan ve 52. dakikada Felipe Melo kaydetti.



Taraftarı önünde Eskişehirspor'u istekli, mücadeleci ve hırslı bir futbol anlayışıyla mağlup eden Galatasaray bu galibiyetle birlikte puanını 7'ye yükseltti. Haftaya lider giren Eskişehirspor ise bu sezon ligde ilk mağlubiyetini alarak 7 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de 2 Ekim Pazar günü saat 15:00'te Eskişehirspor sahasında Trabzonspor'u ağırlarken; saat 19:00'da ise Galatasaray, Ankaragücü deplasmanına çıkacak.

TEK FORVETE GERİ DÖNÜLDÜ

Fatih Terim, Kardemir Karabükspor maçında uyguladığı çift forvetli sistemden Eskişehirspor karşısında vazgeçti.

Johan Elmander ile Sercan Yıldırım'ı Kardemir Karabükspor maçında ilk 11'de sahaya süren Fatih Terim, Elmander'i Eskişehirspor karşısında oynatırken, Sercan ile Milan Baros'u ise yedek soyundurdu.

Terim, Engin Baytar'a ise Eskişehirspor maçında forma verdi ve bu oyuncu sarı-kırmızılı ekipte ilk kez ilk 11'de maça başlamış oldu.

Galatasaray'da kırmızı kart cezalısı Fernando Muslera ile sakatlıkları süren Servet Çetin ve Emmanuel Eboue kadroda ye alamadılar. Fatih Terim, Aydın Yılmaz, Ayhan Akman, Serkan Kurtuluş ve Semih Kaya'ya da forma şansı tanımadı.

G.SARAY'DA KALE AYKUT'UN

Kardemir Karabükspor maçında kırmızı kart gören Fernando Muslera'nın yerine kaleyi Aykut Erçetin korudu.

Terim, Eskişehirspor maçında kalede Aykut'a görev verirken, Ufuk Ceylan ise yedekler arasında yer aldı.

ES-ES'TEN TEHLİKELİ KONTRALAR

Galatasaray taraftarının da desteğiyle ilk düdükle birlikte Eskişehirspor kalesine gitmeye çalıştı. İlk dakikalarda Galatasaray'ı durdurmayı başaran Eskişehirspor kontrataklarla rakip kaleye atak yaptı. Maçtaki ilk ciddi pozisyonları bulan Eskişehirspor aradığı golü bulamadı.

GÖKHAN ZAN ARENA'YI COŞTURDU

Maçta dakikalar ilerledikçe Galatasaray topu daha çok ayağında tutarak Eskişehirspor'u sahasından çıkarmamaya çalıştı. Sarı-kırmızılıar dakikalar 24'ü gösterdiğinde aradıüı üstünlük golünü duran toptan buldu. Selçuk İnan'ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta savunmadaki performansı eleştirilen Gökhan Zan kafayla topu ağlara göndererek Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

Gökhan Zan'ın attığı golden iki dakika sonra ise Galatasaray'da Felipe Melo karşı karşıya durumda Vanja Ivesa'yı geçemeyince sarı-kırmızılılar ikinci golü bulamadı. İlk yarının kalan bölümünde Galatasaray daha atak gözükürken, Eskişehirsor kontralarla fırsat aradı. Ancak ilk yarıda başka gol olmayınca soyunma odasına tek farklı Galatasaray üstünlüğüyle gidildi.

'PİTBULL' MELO YİNE İŞ BAŞINDA

İkinci yarıya daha da istekli başlayan sarı-kırmızılılar farkı açmak ve rahatlamk için Eskişehirspor kalesine taraftarının da desteğiyle ataklarını sürdürdü. Baskıyı attıran ve golü koklayan Galatasaray, 52. dakikada son haftaların golcü ismi Felipe Melo ile durumu 2-0 yaptı. Selçuk İnan'ın kullandığı korneri Eskişehirspor savunması uzaklaştırdı. Ancak Hakan Balta ceza sahası dışında önünde bulduğu topa sağ ayağıyla gelişine vurdu. Direkten dönen top Melo'nun önünde kaldı ve Brezilyalı isim düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı gönderdi.

Galatasaray'da kısa sürede taraftarın sevgilisi olan Felipe Melo etkili performansının yanı sıra Samsunspor ve Kardemir Karabükspor'un ardından Eskişehirspor ağlarını da havalandırarak arka arkaya üç maçta da gol atmış oldu.

ARENA'DA BAŞKA GOL ÇIKMADI

Karşılaşmanın geri kalan bölümünde Eskişehirspor kalesine zaman zaman tehlikeli akınlar geliştirsede, sarı-kırmızılı savunma gole izin vermedi. Galatasaray ise yakaladığı fırsatlarda üçüncü golü bulamadı ve 90 dakikanın son düdüğü çaldığında ise sarı-kırmızılılar iki golle üç puana ulaşmış oldu

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.