Hentbol Eğitim Projesi başladı

Hentbol Eğitim Projesi başladı

Hentbol Eğitim Projesi başladı

Federasyonumuzun (THF), Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF) ile uzun görüşmeler ve çabalar sonucunda gerçekleştirdiği Hentbol Eğitim Projesi Ankara ve İzmir'de başladı.

Türk Hentbolunda önemli bir adım daha atıldı. IHF'nin desteğiyle Federasyonumuzun gerçekleştirdiği "Hentbol Eğitim Projesi"nin Ankara kursu, Eski Federasyon Başkanlarımızdan aynı zamanda IHF Lektör ve Denetçisi olan Günal Ensari, A Erkek Milli Takım Teknik Direktörü Adnan Öztürk ve davetli antrenörlerin katılımıyla başladı.

THF Konferans salonunda gerçekleştirilen açılışta konuşan A Erkek Milli Takım Teknik Direktörü Adnan Öztürk, 4 gün sürecek bu kursta toplamda 10 ilden 180 antrenörün eğitimden geçeceğini söyledi. Ankara ve İzmir'de eşzamanlı başlayan projenin diğer illerde de gerçekleştirileceğini anlatan Öztürk, hedeflerinin bu önemli projeyle antrenörlere gerekli eğitimin verilmesi olduğunu kaydetti. 

Öztürk'ün ardından bir konuşma yapan Günal Ensari de bu projenin kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi. Ensari, "1976 yılında rahmetli Yaşar Hocamızın Federasyonumuzu kurmasıyla yaşanan heyecanın aynısını bu projeyle yaşıyorum. Eminim siz değerli antrenörlerimiz de bu heyecanı yaşıyordur. 2 sene boyunca IHF ile yaptığımız görüşmeler ve çabamız sonucunda bu projeyi gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Türk hentbolu ve ileriki dönemlerde Dünya Hentbolu için önemli bir adım attık. Bu projenin camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Portekizli IHF Lektörü Luisa Estriga, antrenölere videolar eşliğinde görsel bilgi aktarımı yaparken, tecrübelerini paylaştı. Öğleden sonra da antreönlere uygulamalı çalışmalar yapıldı.

İZMİR KURSU BAŞLADI
Hentbol Eğitim Projesi kapsamında Ankara ile birlikte İzmir'de de kurs başladı. 

Double Tree By Hilton İzmir'de gerçekleştirilen seminer teorik anlatımlarla başladı. IHF Lektörü Sırp Milan Petronijevic ve Kırıkkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden Doç.Dr. Murat Bilge seminerde tecrübe ve bilgi aktarımında bulundu. 90 antrenörün katıldığı seminer Serdar Yereli spor salonundaki uygulamalı anlatımlarla devam etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.