Hıncal Uluçtan Çok Konuşulacak Rizespor Yazısı

Hıncal Uluçtan Çok Konuşulacak Rizespor Yazısı

Hıncal Uluç bunları yazdı. "Maçın kahramanı Mehmet Özdilek!"

Maçta 4 penaltı pozisyonu vardı. Birisi tartışılmaz. Onu vermedi zaten... Diğer 3'ü tartışılır; en çok tartışılacak olanı da verdi. Ve de tahmin ediyorum ki o penaltıyı içine sindiremediği için de kendi düdüğüne esir oldu ve öbürlerini çalamadı.
Hakemlerimizde bu var çünkü...
Maçta bir hata yaptıklarını hissettikleri anda akılları orada kalıyor.
Hele şimdi soyunma odalarındaki akıllı telefonlar, soyunma odalarına giden yollar falan filan...
İkinci yarıda, ilk yarının baskısını hissediyorlar ve düdüğü çalamıyorlar.
Penaltı pozisyonlarının dışında maçta iyi bir Saracoğlu hakemi vardı.
Yorumlarıyla, kararlarıyla...
Aslında maçın kahramanı hakem de değil. Maçın kahramanı Fenerbahçe de değil.
O maçın kahramanı Çaykur Rize'nin hocası Mehmet Özdilek... Ben Türkiye'de gözünün önündeki maçın bu kadar farkında olmayan bir hoca görmedim. Kartal'ı, Prandelli'yi eleştirip duruyoruz; meğer onlar zemzemle yıkanmış!..

ATILMAK İÇİN YIRTINDI
Çaykur Rize'nin oynadığı futbol bir mahalle takımından farksız. Bu kadar kötü oynayan, bu kadar yanlış oynayan ve bu kadar yanlış oynatılan bir takım görmedim. Bir de kaptan olacak; 'Kıvanç' diye bir adam... 'Hakem beni atacak' diye bağırıyor. Yırtınıyor 'atılsın' diye... Kıvanç'ın atılacağını herkes fark etti; bir tek Mehmet Özdilek kardeşim fark etmedi.
Öylece seyretti. Mehmet Özdilek'in böyle bir hata yapmasına imkan yok. Bu ülkenin en tecrübeli hocalarından bir tanesi...
Demek ki kafasında bitirmiş Rize'yi...
Fenerbahçe'nin her akında gol pozisyonuna girdiğini, kendi savunmasının, Fener karşısında berbat olduğunu göre göre -kendi yarı sahasında değil- 18'in içinde kabul ediyor oyunu!.. Dökülen Rize'de iki tane adam, ayrıca Fenerbahçe'nin en iyi oyuncuları...
Holosko ile Eren... Biri sağ açık, öbürü sol bek... İkisi de aldıkları topu Fenerbahçe'ye veriyorlar. Bunlara tahammül etti. Bir, iki, üç, dört; kaç kere daha!.. Yedek kulübesine bakıyorum; iyi adamlar oturuyor. Tevfik Köse oturuyor. Gayet iyi futbolcu... Alsana onu... Şifo Mehmet, maçı, hem de açık farkla vermek için elinden geleni yaptı.
Kalbura dönebilirdi; Fenerbahçe'nin forvetleri neler kaçırdı!
Ertesi gün gazeteleri aç; arka arkayaydı ya Galatasaray, Fenerbahçe maçları...
Fenerbahçeli medyam, Burak'ı bitirmek için kaçırdığı golleri yazıyor, öte yandan şut sayısını unuttuğum Fenerbahçe'nin kaçırdığı gollerden eser yok. Emenike neler kaçırdı, Sow neler kaçırdı; onlar yok! Onlar, Fenerbahçe'nin forvetleri, onlar yüceltiliyorlar, onlar destekleniyorlar; Galatasaray'ın forveti çökertiliyor ve Galatasaray'ın seyircisi yıllardır bu tuzağa düşüyor.

ŞANS GOLÜ ATTILAR
Sayı olarak, Fenerbahçe'nin girdiği pozisyonlara bakın, Galatasaray'ın girdiği pozisyonlara bakın; gol kaçıran takım Galatasaray ve Burak!..

Fenerbahçe'nin kaçırdığı gol pozisyonu 10 misli!.. Rakiplerin oynadığı futbolu bir de mukayese edin! Fenerbahçe'nin attığı gol de bir şans golüydü. Serkan o dakikaya kadar müthiş kurtarışlar yaptı. Fenerbahçe golleri kaçırıyor, kaçırıyor; "İmkânı yok. Nasılsa atacaklar" diyordum.

Öyle de oldu. Tek üzüldüğüm Rize'nin kalecisiydi.
Akıllara seza kurtarışlar yaptı çocuk ama kaç tane kurtaracak!
Bir tane yiyeceksin. İşte yiyorsun neticede... Ama bütün bu yaşananları seyreden biri var orada... Teknik direktör gibi oturmuş kenarda seyrediyor!..

Gözünün önündeki maçın bu kadar farkında olmayan hoca görmedim. Kartal'ı, Prandelli'yi boşuna eleştirip duruyoruz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.