'Inter top oynamadı, tekme-tokat attı'

'Inter top oynamadı, tekme-tokat attı'

Trabzonspor, çeyrek asırlık rövanşı almak için Şampiyonlar Ligi'nde Inter karşısına çıkacak. İşte uzun süre konuşulan 28 yıl önceki tartışmalı maç...

Fenerbahçe'nin yerine Şampiyonlar Ligi'ne alınan Trabzonspor, kura çekimi sonrası Inter, Lille ve CSKA Moskova ile B Grubu'nda yer aldı. Bordo-mavili takım, Fransız ve Rus ekibiyle daha önce hiç karşılaşmadı. Grubun favorisi olarak gösterilen Inter ise temsilcimize yabancı değil.

Trabzonspor, 28 yıl önce İtalyan devi ile UEFA Kupası 1. Ön Eleme Turu'nda eşleşti. 14 Eylül 1983'teki ilk maçı Tuncay'ın golüyle 1-0 kazanan bordo-mavililer, tarihler 28 Eylül 1983'ü gösterdiğinde ise futboldan çok hakem kararlarıyla konuşulan karşılaşma sonunda Avrupa sahnesinin dışında kaldı.

İlk yarısı 0-0 biten mücadelede Alman hakem Schorell, 47. dakikada tartışmalı bir penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Alessandro Altobelli, takımını öne geçirdi. İskender Gönen, penaltıdan sadece 3 dakika sonra haksız kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bununla yetinmeyen hakem, 88. dakikada Inter'in yaptığı faulü es geçince Fulvio Collovati'nin golü geldi. Karşılaşmayı sargılı bitiren kaleci Şenol Güneş'in, bitiş düdüğüyle birlikte çıkan kavgada kafası yarıldı. Inter 2-0'la tur atlarken, Trabzonspor cephesinde hakem yönetimi ve olaylara tepki büyüktü.

Maçın ardından konuşan teknik direktör Ahmet Suat Özyazıcı, "Bu ortamda turu geçmemiz olanaksızdı. Eminim ki Türk ve İtalyan basını, olayı tüm çıplaklığıyla gözler önüne serecektir" ifadelerini kullandı. Özyazıcı'nın dediği gibi de oldu.

TARTIŞMALI MAÇIN ARDINDAN YAŞANANLAR İÇİN TIKLAYIN...

Ajansspor

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.