İşte rakibimiz Hırvatistan

İşte rakibimiz Hırvatistan

Hırvatistan, F Grubu'ndaki zirve mücadelesini son haftaya kadar sürdürdü, ancak ikinci olarak tamamlamıştı.

Hırvatistan, F Grubu'ndaki zirve mücadelesini son haftaya kadar sürdürdü, ancak lider Yunanistan'ın son maçını da kazanmasının ardından ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.

Avrupa'nın büyük takımlarında oynayan birçok ünlü isme sahip Hırvatistan, grubundaki 10 maçta 22 puan topladı. Grubundaki maçları 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle tamamlayan Hırvatistan Milli Takımı, rakip ağları 18 kez havalandırırken kalesinde 7 gol gördü. En skorer oyuncuları ise 4 gol atan Niko Kranjcar, 3 gol atan Eduardo ve 2'şer golü bulunan Nikola Kalinic ile Mario Mandzukic oldu.

FIFA dünya sıralamasının 9. basamağında bulunan Hırvatistan, Avrupa şampiyonalarında şu ana kadar 61 maç oynadı ve bu maçlardan 38'inden galip, 10'undan mağlup ayrıldı.

Hırvatistan'ın, katıldığı son 4 şampiyonadaki karnesi şöyle:

2008: Çeyrek Final

2004: Finallerde grubundan çıkamadı

2000: İlk Tur

1996: Çeyrek Final

Hırvatistan bize yakın zamanda pek de yabancı gelmeyen bir ekip. 2008 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde karşılaştığımız ve uzatma dakikalarının son saniyesinde Semih'in ayağından bulduğumuz gol ve ardından gelen penaltı atışları sonucunda dramatik bir şekilde elediğimiz Hırvatistan, F Grubu'nu ikinci sırada tamamladı.

Yunanistan'ın yenilgisiz lider olarak bitirdiği grupta 7 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Hırvatlar, 18 gol atıp kalelerinde de 7 gol gördüler.

Ekibimizle daha önce 4 maça çıkan Hırvatlar bu maçlardan sadece 1 galibiyet çıkarabilirken 2 mağlubiyet bir de beraberlikle ayrıldı. Beraberlik ile sona eren karşılaşmada da penaltılarla gülen taraf Milli Takımımız oldu.

Slaven Bilic'in teknik patronluğunu yaptığı ekipte, eski Beşktaş'lı kaleci Vedran Runje'nin yanı sıra yine eski Beşiktaş'lı Gordon Schildenfeld bulunuyor. Grup elemelerinde takımın en etkili oyuncusu olarak Niko Kranjcar göze çarparkan, Luka Modric, Ivan Perisic, Danijel Pranjic, Ivica Olic, Ivan Klasnic, Mladen Petric ve Eduardo gibi Avrupa futbolunun da önemli isimleri yer alıyor.

Ayrıntılar geliyor...



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.