Janster Çaykur Rizespor ile yollarını ayırdı

Janster Çaykur Rizespor ile yollarını ayırdı

Çaykur Rizespor'un Avusturyalı futbolcusu Jakob Janster kulüple olan sözleşmesini tek taraflı olarak feshederek Rize'den ayrıldı.

 TFF 1. Lig'in Yeşil-Mavili ekibi Çaykur Rizespor'un geçtiğimiz sezon başında Avusturya'dan transfer ettiği orta saha oyuncusu Jakob Janster, kulüple olan sözleşmesini tek taraflı feshederek, alacakları için FİFA'ya başvurdu.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Çaykur Rizespor Kulüp Basın Sözcüsü Hasan Yavuz, özellikle yabancı futbolcularla ilgili geçmişte yapılan sözleşmelerden kaynaklı ciddi problemlerin bulunduğunu belirterek, "Maalesef sözleşmeler Süper Lig ayarında yapıldı ve şu an maalesef bu futbolcular 1. ligdeki 8-10 takımın üzerinde paralar alıyorlar. Sağladıkları katkılar da ortada. Janster'in sözleşmesinde de sıkıntılı durumlar var. Menajerlik ücreti 3 yıllık plan dahilinde peşin ödenmiş. Yani oyuncunun Rizespor'da görevini yerine getirmediği yıllar için de para ödenmiş. Bu paranın durumu da şu an için oldukça karmaşık bir durumda" dedi.
Jakob Janster'in sözleşmesini tek taraflı fesih etmesiyle ilgili konuşan Bakır, "Janster bizimle 3 yıllık sözleşmesi bulunan bir futbolcuydu. Ancak yaptığı davranışla fırsat kollar bir görüntü ortaya çıkarttı. Futbolcumuzun alacaklarıyla ilgili bir ödeme planı hazırlamıştık ve Başkanımızla oturup anlaştığında 210 bin euroluk alacağı için bir mutabakata varıldı. Ödeme günü 25 Kasım tarihine denk geliyordu ancak o gün Cumartesi olduğu için hesabına para aktarılmadı. Pazartesi günü öğleden önce hesabına 210 bin euro yatırılmasına rağmen futbolcumuz sözleşmesini fesih ederek FİFA'ya başvurmuştur" dedi.
Kulüp olarak yasal sorumluluklarını yerine getirdiklerini belirten Bakır, "Biz kulüp olarak yasal anlamdaki taahütümüzü yerine getirdik. Ödeme planımızda değişiklik olmamasına rağmen, Cumartesi hesabına yatmayan, Pazartesi öğleden önce hesabına yatan parayı görmeden, bu şekilde bir adım atmaya ve konuyu yasal mercilere taşımaya gerek duymuştur. Biz sorumluluklarımızı yerine getirdik. Bundan sonraki süreçte biz de hukuki anlamda gerekli işlemleri yerine getireceğiz" şeklinde konuştu.
Kulüp Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, geçmişte yapılan transferlerle ilgili araştırma yapıldığı ve bu konuda avukatların çalışma yürüterek sözleşmeleri inceleyerek gerekli yasal işlemleri gerçekleştireceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.