Kadın Milli Hentbol Takımı destek bekliyor

Kadın Milli Hentbol Takımı destek bekliyor

A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Birol Ünsal: "Şu ana kadar dünya ve Avrupa şampiyonası finallerine gidemedik. Buna yeni yapılanmayla gitmek istiyoruz.

 A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Birol Ünsal, yeni yapılanmayla birlikte şu ana kadar gidemedikleri dünya ve Avrupa Şampiyonası finallerine katılmak istediklerini, Türk hentbolunun bunu yapabilecek kapasitede olduğunu söyledi. 

Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli takımın şu an arzu edilen durumda olmadığını ama gün geçtikçe daha iyiye gideceğini, sabırlı ve planlı bir şekilde ilerlemek gerektiğini belirtti.

Milli takımda artık daha çok genç oyuncuya yer vererek başarıyı yakalamak istediklerinin altını çizen Ünsal, "Milli takımın şu andaki konumu maalesef çok arzu ettiğimiz, istediğimiz yerde değil. Şu ana kadar dünya ya da Avrupa şampiyonası finallerine gidemedik. Buna yeni yapılanmayla gitmek istiyoruz. Çünkü Türk hentbolu bunu yapabilecek kapasitede. Dolayısıyla takımda çok tecrübeli oyuncularımızı artık almayarak yeni bir oluşumla finallerde yer almak istiyoruz. Buna federasyon olarak yeni antrenör olarak da inanıyoruz." diye konuştu.




Ünsal, geçmişte yapılan hataları tekrarlamadan hentbolun daha çok gelişeceğini belirterek, dünyada hentbolda başarıyı yakalamış ülkelerdeki gibi daha az yabancı oyuncunun yer aldığı daha çok genç oyuncuya yer verilen bir ligle ve daha çok turnuva oynayan takımlarla başarılı olunabileceğini ifade etti. 


- "Spor anlayışımızda sıkıntı var."


Ünsal, ülkede hentbol altyapısının malzeme, araç gereç ve ortam açısından çok iyi olduğunu fakat spor anlayışının sadece kazanmaya dayalı olduğu için sıkıntılar yaşandığını aktardı.

Spor yarış atı olmaktan çıkarılıp bir kültür haline getirildiği zaman başarılı olunacağını savunan Ünsal, şunları kaydetti:

"Sporu yarış atı olmaktan çıkarmalıyız. Spor yarış değil sadece, sadece kazanmak da değil. Spor anlayışımızda sıkıntı var. Bugün dünyada başarılı ülkelere baktığımız zaman beden eğitimi ve spor kültürü en iyi olan ülkeler. Bizde maalesef bu iyi değil onu iyileştirdiğimiz zaman her şey daha iyi olacak. Aslında okullar düzeyinde, altyapı düzeyinde iddialıyız. Onun için de uğraşıyoruz ama ülkemizdeki eğitim öğretim sisteminden kaynaklanan, kulüplerin altyapıya bakış açısından kaynaklanan eksikliklerimiz var. Çünkü herkes üst yapıda ne yaptığınıza bakıyor ve maç kazanmaya bakıyor. Oysa spor bir kültür işi hentbolda da bu böyle. Eğer spor ve hentbol kültürünü yaratabilirsek, insanlarımıza bu bilinci verebilirsek, her şeyin sadece kazanmak olmadığını anlatabilirsek biz de yapabiliriz." 

Yeni yapılanmayla beraber ilk defa A Milli Takım kadrosunda kendine yer bulan 17 yaşındaki  Beyza Karaçam ise "Şu anda ilk defa A Milli kadrosuna alındım. Çok garip bir duygu aslında. Takımın en küçüğü benim ve buraya gelmem çok güzel bir şey, mutlu etti beni. Geleceğe yönelik planlarımda Avrupa'da oynamak en büyük hayallerimden birisi. Norveç liginde oynamayı istiyorum. Herkesin hayali milli takımda olabilmek ama çok çalışmak gerekiyor. Bir hedefin olması gerekiyor. Benim hedefim de milli takıma gelebilmekti." ifadelerini kullandı. 

İsveç'in Kristianstad takımında oynayan 25 yaşındaki milli hentbolcu Aslı İskit de Türkiye'de hentbolun çok iyi durumda olmadığını, tanıtımın yeterince iyi yapılamadığını dile getirerek taraftarlardan milli takıma destek vermelerini istedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.