Kamerun'dan Stephane Mbia'ya terör tepkisi

Kamerun'dan Stephane Mbia'ya terör tepkisi

Trabzonsporlu futbolcu Stephane Mbia'nın ailesini Türkiye'ye getirmesi ülkesinde olay oldu.

Trabzonspor'un Kamerunlu futbolcusu Stephane Mbia,ülkesinde hedef adam haline geldi! Oyuncunun terör örgütü Boko Haram tehlikesi nedeniyle ailesini Türkiye'ye getirtmesine Kamerun'dan büyük tepki geldi.

Kamerun basını ve yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda, Mbia'nın ülkelerinin imajını yerle bir ettiği ifadeleri kullandı. Buna gerekçe olarak da Boko Haram'ın saldırı düzenlediği yer ile Mbia'nın ailesinin yaşadığı yer arasında tam 1500 km fark olması gösterildi.
UTANÇ VERİCİ BİR DURUM

Kamerun büyükelçisi de ülke basınına yaptığı açıklamada, "Tüm sorularınıza yanıt veremeyeceğim ancak bu Kamerun halkı için de hükümetimiz için de utanç verici bir durum. Hiçbir Türk gazeteci bu durumu sorgulamadı" diyerek tepki gösterdi.
BOŞ İŞLER BAKANI DİYORLAR

Gazeteciler, Mbia'nın 'sorunlu' bir futbolcu olduğunu vurgularken, "Bir gün siyah olur bir gün beyaz. Marsilya'da takım arkadaşları ona 'boş işler bakanı' lakabını takmıştı." ifadelerini kullandı. Kamerun basını Mbia'nın Boko Haram hikayesini ailesini Türkiye'ye getirmek için uydurduğu yönünde de ilginç bir iddia ortaya attı.

Öte yandan Mbia çıkan haberlerin ardından Twitter'dan "Kamerun barış içinde yaşayan bir ülkedir. Sık sık Kamerun'a giderim. Ailem de beni ziyarete gelir." açıklamasını yapmıştı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.