Karadeniz Derbisinde 37. Randevuya Doğru

Karadeniz Derbisinde 37. Randevuya Doğru

TFF 1. Lig ekiplerinden Giresunspor ile Çaykur Rizespor, ligin 15. Hafta karşılaşmasında, tarihlerindeki 37’nci randevuya çıkacaklar.

 Bugüne kadar 36 kez karşı karşıya gelen iki karadeniz ekibi arasındaki derbi niteliğindeki 17 karşılaşmayı Yeşil-Mavili Çaykur Rizespor kazandı. 8 maçta Giresun ekibi üstün gelirken 11 maç ise berabere tamamlandı. Bu maçlarda Çaykur Rizespor 49 gol atarken, kalesinde ise 37 gol gördü.

Rize’de oynanan 16 karşılaşmadan 8’ini ev sahibi Çaykur Rizespor 3 puanla kapatırken 7 maç beraberlikle sonuçlandı. Giresun ekibinin Rize deplasmanında ise sadece 1 galibiyeti bulunuyor. Bu maçlarda ev sahibi ekip rakip kaleye 21 gol gönderirken, kalesinde ise 12 gol gördü.
Giresun deplasmanında oynanan 18 maçta Çaykur Rizespor 7 kez hanesine 3 puanı yazdıran taraf olurken ev sahibi Giresunspor 6 kez evinde galip geldi. 5 maç ise berabere tamamlandı. Bu maçlarda Çaykur Rizespor 20 gol kaydederken kalesinde ise 21 gol gördü.
1981/1982 Sezonunda 2. Lig’de başlayan 36 yıllık rekabette en gollü karşılaşma 29 Mayıs 1983 tarihinde 2. Ligde oynandı. Giresun’da oynanan ve 7 golün kaydedildiği maçı ev sahibi ekip 6-1 gibi farklı bir skorla kazanarak, Rizespor karşısında elde ettiği en farklı galibiyete de imza attı.
Yeşil-Mavili Çaykur Rizespor’un ise rakibi karşısında elde ettiği en farklı galibiyet 20 Temmuz 2007 tarihinde Kartepe Kupasında oynandı. Giresun deplasmanında oynanan maçı Çaykur Rizespor 3-0’lık galibiyetle tamamladı.
36 yıl önce başlayan ilk mücadeleyle birlikte iki ekip arasındaki 6 maçta gol sesi duyulmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.