Karaman, kardemir karabük maçını final gözüyle bakıyor

Karaman, kardemir karabük maçını final gözüyle bakıyor

Çaykur rizepor teknik direktörü hikmet karaman:“bu maçta her açıdan çok iyi olan kazanacak”

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, hafta sonu Kardemir Karabükspor ile oynayacakları maçın kendileri için final niteliğinde olduğunu ifade ederek her açıdan en iyi olanın kazanmasını istedi.
Düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Karaman, son üç haftadır takımın uyumunun bozulduğuna dikkat çekerek “Son üç haftadır mağlup oluyoruz. Takım olarak seriyi yakaladığımız görüntünün dışındayız. Bu gerçek. Başka nedenlerin altına sığınmaya gerek yok. Çok neden gösterebiliriz. Nihayetinde 8 hafta öncesine gittiğimizde ligdeki konumumuz ortadaydı. Bugün en yakın rakibimiz Karabük’ten 7 puan öndeyiz. Takım olarak çıkışı yakalayan, seriyi yakalayan, seriden sonraki üç maçlık periyoda da net eleştiri yapmak zorundayız. Futbolcular ile bunu sert bir şekilde yapıyoruz. Futbolda birleşik enerjiden faydalanmak gerekiyor. Yedi müzik notası var, bu yedi notadan inanılmaz müzikler yapılıyor. Futbolda böyle. Takım olarak bunu yapmak zorundayız. Son haftalarda bunu unuttuk gibi. Karabük maçı ile tekrar bu uyumu göstermek zorundayız. Bu yedi puanı kalan altı maçta asla dezavantaja dönüştürmeyeceğiz” dedi.

Karaman, Kardemir Karabükspor maçının kendileri ile final niteliğinde olduğuna vurgu yaparak “Kalan altı hafta içerisinde öyle bir görüntü ortaya koymalıyız ki, nasıl sel ne var ne yok sürükleyip götürüyorsa bizde aynı şekilde ne varsa önümüze katarak ligi bitirmek zorundayız. Bu maç bizler açısından da Karabük açısından da final maçı. Bu maçta her açıdan çok iyi olan kazanacak. Beşiktaş maçında saygı duyulacak bir Karabük seyrettik. Bizi benzer şartlar bekliyor. Rakipten daha fazla kazanma hırsını ortaya koymamız gerekiyor“ diye konuştu.

Karaman liglere verilen araların istikrarı yakalayan takımlara zarar verdiğini ifade ederek, “Liglere bu kadar ara verilmesine karşıyım. Bu aralar sakatlıkları çok olan, antrenör değiştiren takımlara fayda sağlar. İstikrarlı giden takımlara ise zarar verir. Milli takımlara gidenlerden bu 4 hatalık arada biz zarar gördük. Temel faktörleri, biz teknik adamların sezon başı yaptığı kadro mühendisliklerini olumsuz etkiliyor“ şeklinde konuştu.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.