Karaman: "takım olmadıktan sonra başarılı olamazsın"

Karaman: "takım olmadıktan sonra başarılı olamazsın"

Çaykur rizespor teknik direktörü hikmet karaman:“istediğin kadar yıldız futbolcun olsun, takım olamadıktan sonra başarılı olamazsın”

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Fenerbahçe’de futbolculardan kaynaklı iç huzursuzluğun kendileri için avantaj olabileceğini söyleyerek, "Takım olmadıktan sonra başarılı olamazsın" dedi.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, cumartesi günü oynayacakları Fenerbahçe maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Karaman, milli takım kampında bulunan futbolcuların dönmeye başladıklarını belirterek, “Lige baktığımızda matematiksel olarak her şey olabilir. Çok bilinçli olup matematiksel olarak bizi alt sıralardan uzaklaştıracak puanları toplamak zorundayız. Kendi sahamızda oynuyoruz. Bu avantajımızı değerlendirmemiz lazım. Karşımızda şampiyonluğa oynayan Fenerbahçe var. İyi oyunculardan kurulu. Oyuncularımız ile yaptığımız toplantılarda şunu ortaya koyduk; iyi çalışırsak, yaptığımız işin bilincine varırsak hiçbir rakipten aşağı kalır tarafımız yok. En son iki grup çalışmasında oyuncularımızın performansı beni çok mutlu etti. İstekli, hırslı, gelişime açık çalıştılar. Milli takım kamplarında bulunan futbolcularımızın bir bölümü döndü. Bugün Ali Adnan dışında çoğu burada olacak. Perşembe günü birlikte bir çalışma yapabileceğiz. Cumartesi günü tüm şehrimizi 12. adam olarak sahada görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.


"ARZULU ÇALIŞTILAR"
Milli takımdan dönen oyuncuların bir an önce takıma adapte olmaları gerektiğini belirten Karaman, “Arkadaşların yokluğunda elimizdeki kalan oyuncu grubunun da motivasyonu da düşebilirdi. Oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Arkadaşları yokken çok arzulu, istekli çalıştılar. Arkadaşların yokluğunda adaptasyon eksikliği yaşayacaklardır. Ama bu arkadaşların bir an önce hazırlanması lazım. Ali Adnan’ın dışındaki tüm arkadaşlar döndü" diye konuştu.



"TAKIM OLMADIKTAN SONRA BAŞARILI OLAMAZSIN"
Karaman, Fenerbahçe içerisinde yaşanan huzursuzluğun kendilerini olumlu veya olumsuz etkileyebileceğini ifade ederek, “Bazen takım içerisindeki iç huzursuzluklar bir sonraki maç için takımı iyi motive edebilir. Bazen ise takımın oyun disiplinini darmadağın edebilir. Bir takım çok üst düzey oyunculardan kurulu olmayabilir ama takım oyununu, takım ruhunu, birlikte mücadele etmeyi ekip halinde yaparsa karşılarındaki yıldızlar topluluğunu alt ederler. O takımlarda istedikleri kadar yıldız oyuncuları olsun. Takım olamadıktan sonra başarılı olamazsın. Fenerbahçe büyük bir takım. Tecrübeli oyunculardan oluşuyor" şeklinde konuştu.


Karaman, Milli Takım’ın oynadığı futbolu beğendiğini belirterek, şunları söyledi:
“Hollanda maçından sonra mili takımı çok beğendim. İlgi ile izlenen bir oyun anlayışı ortaya kodular. Üstüne koyarak devam etmeleri gelecek için çok önemli. Şansa gelince, şanslı olduklarını düşünüyorum. Kalan maçlarda 5'te 5 yapabilirler. Ben buna inanıyorum. Milli takımımızı tebrik ediyorum."



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.