Kayseri'liler Maçlarına İMAM  talep ettiler!

Kayseri'liler Maçlarına İMAM talep ettiler!

Kayseri'de bir taraftar derneğinin yetkilileri, Kayseri Erciyesspor maçlarında bir imam görevlendirmesi için il müftülüğüne dilekçe verdi..

Grup 38 Taraftarlar Derneği Basın Sözcüsü Mehmet İncialan, Kayseri Erciyesspor maçlarında taraftarın ve oyuncuların motivasyonunu sağlamak için İl Müftülüğü'nden, karşılaşma öncesi dua etmesi için imam talep ettiklerini söyledi.

İncialan, İl Müftülüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, Kadir Has Stadı'nda oynanan Kayseri Erciyesspor müsabakalarında oyuncuları motive etmek ve tezahürat yapabilmek için davul getirilmesine İl Spor Güvenlik Kurulu kararının gerekçe gösterilerek emniyet görevlileri tarafından izin verilmediğini bildirdi.

Bu nedenle hem statlarda küfrün azalması, hem de taraftar ile oyuncuları motive etmek için maçtan önce bir din görevlisi tarafından dua edilmesi istediğinde bulunduklarını belirten İncialan, ''Bu uygulamanın yararlı olacağı düşüncesindeyiz'' dedi.

İncialan, şunları kaydetti:
''Kayseri Erciyesspor maçına gelecek imam, karşılaşma öncesi dua edip taraftarı ve oyuncuları motive edecek. Bu uygulama ile hem statlarda küfrün azalmasını sağlayacak hem de taraftar ile oyuncuların motivasyonunu artıracağız. Bu nedenle Kayseri Erciyesspor takımının iç sahada oynayacağı maçlarda manevi yönden desteklenebilmesi için futbol bilgisi ve kültürü geniş olan bir din adamının stadyum tribünlerinde görevlendirilmesini isteyen dilekçemizi müftülüğe verdik.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.